kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Murat Demirel: Baltaları biledim!
Ankara'da tutuklu bulunan Demirel, İstanbul'da hakkında açılan bir dava öncesi gazetecilerle şakalaştı ve "Savaşa hazırım" dedi

Pamukbank ile olan bir davası nedeniyle, Ankara Adliyesi'ne getirilen, Egebank'ın eski patronu Yahya Murat Demirel, off -shore zedelere bir hafta içinde önemli bir ödeme duyurusu yapacaklarını açıkladı.

Demirel, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Üniversal Yatırım Holding A.Ş'nin, iki şirket adına kefil olduğu gayrimenkulleri icra takibinden önce elden çıkararak, "alacaklısını zarara sokmak amacıyla mevcudunu eksilttiği" suçlamasıyla hakkında İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davayla ilgili olarak, talimatla ifade verdi. Demirel, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

SÜRE İSTEDİ
Hakkındaki iddianın "teknik bir konu" olduğunu savunan Demirel, avukatının ayrıntılı yazılı savunma yapması ve belgeler sunması için süre istedi. Üniversal A.Ş'nin yönetim kurulu üyesi olan diğer sanıklar Emine Mehtap Ceylan ile Şaban Ayhan Tatlıgil de süre talebinde bulundular. Yargıç İbrahim Kozan, yazılı savunmalarını sunmaları ve belgelerini ibraz etmeleri için sanıklar ve avukatlarına 15 günlük süre vererek, duruşmayı erteledi.

GÜLMESİNİN NEDENİ
Murat Demirel, duruşmanın başında basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti. "Neden bu kadar çok fotoğrafımı çekiyorsunuz?" diyen Demirel'e, bir gazetecinin "Sizi, adliyede ilk defa gülerken görüyoruz da ondan" karşılığını vermesi üzerine, Egebank'ın eski sahibi "Baltaları biledim. Savaşa hazırım. Onun için gülüyorum" diye konuştu.

Koyu renk takım elbise giyen Demirel'in tutuklandığı günlere kıyasla kilo verdiği görüldü. Karşısındaki gazetecileri az bulan Demirel'e, bir foto muhabirinin "Basın sektörü krizde. Arkadaşlarımızın çoğunu işten attılar" demesi üzerine, sanıklardan Emine Mehtap Ceylan, "darısı başınıza" diyerek, "karşısında gazetecileri görmekten memnun olmadığını" ifade etti.

Borçları için ödeme planı
Jandarmalar arasında salondan çıkarılan Murat Demirel, borçları için bir ödeme planı hazırladığını ve bir hafta içinde açıklamalar yapacağını kaydetti. Demirel'in avukatı Şenol Özel de, adliyeden ayrılırken yaptığı açıklamada, müvekkilinin off-shore mudileri için Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'nda biriken 13 milyon dolardan ödeme yapacağını söyledi. kısa zamanda bu kişilere ödeme yapılacağını söyledi. Yahya Murat Demirel'in, adliyeye gelmeden önce, Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde, Sivas'ta askerlik görevini yaparken bıçaklanmasıyla ilgili olarak ifade verdiği öğrenildi.

Göksel ÇAĞLAV


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır