kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Kalaşnikof vurgunu
Devletten silah ihalesi alan ASKO firmasının, sahte evrakla 5 yılda 150 milyon dolarlık vurgun yaptığı ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1995'ten bu yana düzenlediği silah alım ihalelerine katılan ASKO firmasının, evraklarda sahtekarlık yaparak devleti dolandırdığı ortaya çıktı. Ramazan Metin ve kardeşi tarafından Polonya'da kurulan, yöneticileri arasında emekli albay Ömer Büke ile emekli binbaşı Kemal Yıldız'ın da bulunduğu şirketin 5 yılda 150 bin dolarlık vurgun yaptığı belirlendi.

2 KİŞİ GÖZALTINDA
ASKO, son olarak 67 milyon dolar bedelli "Kalaşnikof" ihalesine girdi. Bu ihale gereğince Rusya'dan 10 bin adet Kalaşnikof alınacaktı. Ancak ASKO, silahları Rusya'dan değil daha ucuza satan Tayvan'dan aldı. Aradaki farkı cebe atan firma yetkilileri, sahte evraklar ve faturalar düzenleyerek silahları Rusya'dan gelmiş gibi gösterdi.

Bu son olay, ASKO'nun yıllardır sürdürdüğü düzeni bozdu. Sahtekarlığın farkına varan yetkililer ilk önce askeri savcılıklara başvurdu. Ardından Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştırılan suç duyurusu ile İstanbul Mali Şube Müdürlüğü harekete geçirildi. Polisler, önceki gün ASKO'nun Taksim'deki merkezine baskın düzenledi.

Evrakta sahtecilik yapmak ve devlet ihalesine fesat karıştırmakla suçlanan firma sahibi Ramazan Metin ve kardeşi ile yöneticilerden emekli albay Ömer Büke ve emekli binbaşı Kemal Yıldız gözaltına alındı. Polis, şirketin evraklarına da incelemek için el koydu. Zanlıların sorgusu sürüyor.

Salih AYDIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır