kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Boşuna öldürmüş
Kendisine AIDS bulaştırdığı iddiasıyla işadamı Mehmet Beşaltı'yı öldüren telekız İnci Duran'ın Eliza testi için alınan kan örneği negatif çıktı

İnci Duran Güneydoğulu bir ailenin kızıydı. Onun öyküsü diğer hayat kadınlarınınkinden farklı değildi. Gaziantep'te yaşayan anne babasından kopup İstanbul'a yerleşmiş, fuhuşa bulaşmıştı. Bir süre sonra da onları yanına aldırmıştı. Ama Nizip'le bağlarını koparmadı. 15-20 günde bir memleketine gidiyor, ilçenin önde gelen işadamlarıyla para karşılığı birlikte oluyordu. Şanlıurfalı, evli ve çocuklu işadamı Mehmet Beşaltı da onlardan biriydi. Ama onunla İstanbul'da tanışmıştı.

Beşaltı her İstanbul seyahatinde Duran'la buluşuyordu. Yine böyle bir seyahat sonrasında Beşaltı, aşırı alkol aldığı bir sırada Duran'a AIDS'li olduğunu söyledi. Paniğe kapılan Duran, sevgilisi Faruk Tabur ile birlikte Beşaltı'yı öldürmeye karar verdi.

Plan yapıldı... Duran sevgilisiyle Nizip'e giderek, işadamıyla buluştu ve içki içme bahanesiyle kandırarak kurşun yağmuruna tuttu. Ama bir hiç uğruna... Çünkü Mehmet Beşaltı yüzünden AIDS olduğunu kendine yediremeyen Duran ile sevgilisi ilk sonuçlarına göre "temiz" çıktı. Tabur'la birlikte önceki gün gözaltına alındı, sorgulamada cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Dün sevgililerin kan örnekleri Gaziantep Tıp Fakültesi'ne gönderildi. HIV virüsü taşımadıkları tespit edildi. Ancak örnekler kesin sonuç için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ÇETE CİNAYETİ Mİ?
Duran, bir ay sonra ortaya çıkan cinayetin nedenini "AIDS"le açıkladı ama Beşaltı'nın ağabeyi Abdülkadir İkbal, iki sevgiliyi çetecilikle suçladı. İkbal, "Kardeşimin 1997'de bir çocuğu doğdu ve hiçbir hastalığa rastlanmadı. AIDS'li değildi. Duran ve arkadaşlarının çek-senet çetesi olduğu ortaya çıktı" dedi.

NİZİP RAHATLADI
Cinayete kurban giden Mehmet Beşaltı'nın cesedi adli tıp tarafından otopsi yapıldı. Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Kalkan, öldürülen Beşaltı'nın cesedinin iki gün önce otopsi yapılmak için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğünü ve daha sonra ailesine teslim edildiğini söyledi. Kalkan, "Cinayetle ilgili 17 kişi gözaltına alındı." dedi. Cinayet Nizip'te bomba etkisi yarattı. Duran'la ilişkiye girdiği ileri sürülen işadamlarının paniğe kapıldığı kaydedildi. Gaziantep Tıp Fakültesi'nden gelen ilk tahlil raporunun temiz çıkması sonucunda onlar da rahat bir nefes aldı.

Bekir ŞAHİNĞMetin İLİKSOY


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır