kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Ada sakinleri panik içinde
Huzurumuz kaçtı artık

İstanbul'un asayiş yönünden en sakin ilçelerinden biri olan Büyükada, önceki gece işlenen cinayetten sonra dehşet içinde kaldı. Mardinli Sincar aşiretinin lideri Murat Sincar'ın kardeşi Sadettin Sincar'ın, Büyükada'da Gaffar Karaca tarafından öldürülmesi ada sakinlerini tedirgin etti.

Moralimiz bozuldu
Büyükada'da yaşayan vatandaşlar ve esnaf, İstanbul'un en nezih ve seçkin ilçelerinden birinde yaşadıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini belirterek "Ancak dün gece yaşanan cinayet hem moralimizi hem huzurumuzu bozdu. Adalar, İstanbul'un en seçkin ilçelerinden biridir. Bu nedenle de kendimizi şanslı görüyorduk. Ancak tanık olduğumuz kötü olay bizi çok kötü etkiledi" diye konuştu.

Koç cinayeti akıllarda
Adalar'da ve özellikle Büyükada'da çok seyrek olarak böyle üzücü olayların yaşandığına dikkat çeken Büyükada sakinleri, yaklaşık 7 yıl önce Adalar'ın eski belediye başkanlarından Recep Koç'un bir cinayete kurban gittiğini hatırlattı. Koç'un ölümünün de kendilerini çok üzdüğünü ifade eden ada halkı, "Recep Koç'un öldürülmesi de o dönemde çok olumsuz etkilemişti" dediler.

Mustafa Taşar: Öleni de öldüreni de tanımam
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar, Sadettin Sincar'ın öldürülmesiyle ilgisi olmadığını belirterek, "Öleni de, öldüreni de tanımam" dedi. Yazılı açıklama yapan Taşar, lokantanın sahibi Ökkeş Tekinşen'i tanıdığını, Tekinşen'in ANAP üyesi ve "Gaziantepli hemşehrisi" olduğunu belirtti. Taşar, açıklamasında şöyle dedi: "Tekinşen, 16 Ocak 2001'de, eşiyle birlikte bana müracaat ederek, biriken yemek parası alacağından dolayı Murat Sincar'la aralarında tartışma çıktığını ifade etti. Ben de Murat Sincar'ın Mardinli olduğunu öğrenince, Mardin Milletvekilimiz ve Teşkilat Başkan Yardımcımız sayın Ömer Ertaş'a olayı aktardım. Sayın Ertaş, kişiyi tanıdığını ancak bir yakınlığının bulunmadığını ve fakat konuyla ilgileneceğini belirtti. Bilahare 6 Şubat 2001 tarihinde Ökkeş Tekinşen, yine eşiyle birlikte Ankara'ya gelerek ihtilafın çözüldüğünü söyledi ve teşekkür etti. Bunun dışında olaya ve konuya ilişkin bir bilgim yoktur."

Okan YILDIRIM- Kaan ÖZBEK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır