kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Büyükada'da dehşet
Sincar aşiretinin lideri Murat Sincar'ın 24 yaşındaki kardeşi Sadettin Sincar'ın lokanta sahibi Gaffar Karaca tarafından öldürülmesi Büyükada'da korku yarattı

İstanbul'un gözde yerleşim alanlarından Büyükada'da işlenen cinayet büyük bir şok yaşattı. Sincar aşireti'nin lideri Murat Sincar'ın 24 yaşındaki kardeşi Sadettin Sincar'ın kavgalı olduğu lokanta sahibi Gaffar Karaca tarafından tek kurşunla öldürülmesinden bu yana Adalılar heyecan ve korku içinde. Olayın duyulmasından sonra Anadolu'daki aşiret üyeleri akın akın İstanbul'a gelirken, adada geniş güvenlik önlemleri alındı ve Çevik Kuvvet ekipleri sevkedildi.

Bir kap yemek için öldürüldü
Büyükada'yı dehşet içinde bırakan olay Sincar aşireti lideri Murat Sincar'ın, kardeşi Sadettin Sincar'ın önceki gün ruhsatsız silah taşımaktan gözaltına alınan ağabeyi Davut Sincar' ı görmek için Büyükada'daki Adalar Merkez Karakolu'na gitmesi ile başladı. Karakolda kardeşi ile görüşen Sincar daha sonra, iskeledeki Birtat Restaurant'tan ağabeyi için yemek istedi. Ancak, Sadettin Sincar'la kavgalı olan lokanta sahibi Gaffar Karaca, yemek gönderemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine sinirlenen Sadettin Sincar Birtat Restaurant'a giderek tabancasını çekti ve Gaffar Karaca'ya 3 el ateş etti. Kurşunlardan hiçbiri Karaca'ya isabet etmedi. Ancak Gaffar Karaca tek el ateş etti ve Sadettin Sincar'ı başından vurdu.

"İstanbul'u kan gölüne çevireceğim"
Sincar Aşireti'nin Lideri Murat Sincar, yaptığı açıklamada herkese tehdit savurdu. Kardeşinin ölümünden ANAP Gaziantep Milletvekili Mustafa Taşar'ı sorumlu tutan Murat Sincar, "Aslında bu Gaffar Karaca denen adam bir ay önce ölümü haketmişti. Ancak Taşar ve bazı milletvekilleri araya girerek Karaca'yı affettirdi. Ben bu dünyadaki en psikopat insanlarından biriyim. Kardeşimin kanını yerde bırakmayacağım ve bunu bir kişiyle değil İstanbul'u kana bulayarak yapacağım. Mustafa Taşar'ı da yaşatmayacağım. Eğer kardeşimin kanını yerde bırakırsam Kadir İnanır gibi etek giyip Taksim'de dolaşacağım" dedi.

Kavga iki ay önce haraçla başladı
Sadettin Sincar'ın ölümüyle sonuçlanan kavganın başlangıcının 2 ay önceye dayandığı öğrenildi. Buna göre Davut Sincar ve Sadettin Sincar, adamlarıyla birlikte, yaklaşık 2 ay önce Birtat Restaurant'ta yemek yedi. Sincar Aşireti'nden bazı kişilerin ücret ödemediğini bilen lokanta sahibi Ökkeş Nevruz Tekinşen, borç defterini Sincar Kardeşler'e gösterdi. Sincarlar, 2 milyar lira borçlu olduklarını söyleyen Tekinşen'e saldırdı. Bu olay sonrası sık sık lokantaya gelen Sincarlar; haraç istemeye başladı. Ökkeş Nevruz Tekinşen de, Ankara'ya giderek daha önceden tanıdığı Milletvekili Mustafa Taşar'la buluştu.

Mustafa Taşar nasıl devreye girdi?
Tekinşen Taşar'a, "Bana saldırdılar, şimdi de haraç istiyorlar. Polise gidemedim. Bana yardımcı ol" dedi. Bunun üzerine Taşar, odasına çağırdığı Mardin Milletvekili Ömer Ertaş'a durumu aktardı. Ömer Ertaş da, "Murat Sincar'ı tanımam ama tanıyan birine sorarız" dedi. Bir süre sonra Ertaş, "Bir daha sorun yaşanmayacak" dedi. Gerçekten Tekinşen'in lokantasına gelen Davut ve Sadettin Sincar kardeşler de, "Biz yanlış yaptık bundan sonra böyle olmaz. Sen artık bizim ağabeyimizsin" dediler. Bir süre sonra, Ökkeş Nevruz Tekinşen sağlık problemleri nedeniyle lokantayı ortakları Gaffar Karaca ile Ali Sait Yılmaz'a bırakıp Gaziantep'e gitti. Karaca da Sincar'ın yaptığı yemek siparişini, "ücretsiz yemek göndermeyiz" diyerek geri çevirince korkunç olay gerçekleşti.

Cebinden 5 bin dolarlık senet çıktı
Hayatını kaybeden Sadettin Sincar'ın cesedi önce Adalar Belediye Başkanlığı'na ait tekneyle Maltepe Kumcular İskelesi'ne getirildi. Buradan ambulansa konulan cenaze daha sonra Adli Tıp Kurumu'na götürüldü Sincar'ın cebinden Emir Plastik Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait 3 adet 5 bin dolarlık tahsil edilmeye hazır senet bulundu. Sincar'ın cenazesi, dün saat 14.00 sıralarında, aşiret üyeleri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp, Bahçelievler Yayla Camii'ne götürüldü. Aşiret üyeleri ve yakınlarının katıldığı cenaze namazının ardından Sincar, Kazlıçeşme Mezarlığı'na toprağa verildi. Kardeşinin cenaze töreninde yine tehditler savuran ağabey Murat Sincar, "Kardeşimin ardından gözyaşı dökmüyoruz. Köpeğin biri kardeşimi vurdu, biz 20 kişiyi vuracağız" dedi. Sincar, babası Şeyhmuz Sincar'ın yanına gömüldü.

Sincar Aşireti sık sık gündemde
Saaadettin Sincar'ın ölümüyle yeniden gündeme gelen Mardin'in Savur ilçesindeki Arap kökenli Sincar aşiretinin adı, cinayetten işadamı kaçırmaya kadar birçok olaya karıştı. Aşiretin reisi Şeyhmus Sincar'ın 1995'teki ölümü üzerine yönetim oğlu Murat Sincar'a geçmişti. Murat Sincar'ın kardeşi Cemal Sincar 1989 yılında kendisi ve o dönemde sevgilisi olduğu iddia edilen Nazan Şoray hakkında haber yaptığı gerekçesiyle Gazete Gazetesi muhabirlerinden Sami Başaran'ı öldürmüştü. 35 yaşındaki Murat Sincar, 1997 yılından bu yana 150 bin kişilik aşireti Büyükada'dan yönetiyor. Lise mezunu olan Sincar'ın biri cinayet olmak üzere çeşitli suçlardan 18 sabıkası bulunuyor. Sincar, gelirini müteahhitlik yaparak sağlıyor. Murat Sincar, Bayrampaşa Cezaevi eski Savcısı Necati Özdemir hakkında bulunduğu şok iddialarla da gündeme gelmişti. Murat Sincar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nusrettin Çelik'e 18 Ekim 1999 tarihinde verdiği ifadede, 1996 ve 1997 yılları arasında tutuklu bulunduğu cezaevinde cinayete kurban giden Kurtuluş Parlak'ı dönemin cezaevi savcısı Necati Özdemir'in öldürttüğünü ileri sürmüştü.

Okan YILDIRIM-Bülent AYDOĞDU Ğ Ali BALCI -Mutlu BOZDAĞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır