kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
İlk davayı açan işçi: Zafer benim
Yıl 1990. Türkiye Elektrik Kurumu'nu bir işçi dava eder. Çünkü ona göre İstanbul Anadolu yakasında elektrik dağıtımının AKTAŞ'a verilmesiyle vatandaşlar ve kurumun çalışanları mağdur olacaktır.

İşçinin adı Vahap Eycan. Şöför olarak çalıştığı kurumu mahkemeye veren ve bugün "AKTAŞ davasını başlatan kişi" olarak tanınan Vahap Eycan, "Bugün bu kadar para uçtu gitti. Ben davayı açtığımda arkamda birkaç kişi olsaydı iş bu noktaya gelmez, trilyonlar uçup gitmezdi" diyor. Dava 1994 yılında sonuçlandığında hem kazanan hem de kaybeden durumunda kalıyor Vahap Eycan ve ekliyor:

"Çünkü yürütmeyi durdurma kararı çıktı. 94'ten bu yana AKTAŞ para topladı, devleti zarara uğrattı. Davayı kazandığımı gösteren kağıtlar boşunaymış. Asıl onlar kazandılar. Değişen birşey yok. Güçlü olanlar hukukun uygulanmasını da engelledi. Bakın bu günlere gelindi."

Eycan, 1990-94 tarihleri arasında hergün işe gitmiş ama kimse ona görev vermemiş. Dava bittikten sonra ise emekliliğine 1.5 sene kalmasına rağmen işten çıkarılmış. "O zamanın parasıyla 250 milyon lira tazminat verdiler. Beni işten kovanların devlete borcu yaklaşık 45 trilyon. Günahtır"diyor. 7 nüfuslu evini geçindiren, ilk 1.5 yıl iş bulamayan Eycan, "En büyük acıyı AKTAŞ'a elektrik faturası öderken çektim. Kadıköy'de 50 bin tane el ilanı dağıttım. Vatandaşa 'fatura ödemeyin' dedik biz bile gidip fatura ödedik. Asıl şimdi kazandım. Oh bee" diyor.

Fügen ÜNAL ŞEN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır