kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KISA KISA KISA

Burnu akan bebekten korkmayın
1 Yaşına kadar sık sık burnu akan bebekler ilerki yaşlarda astıma yakalanmıyor. İngiliz Tıp dergisi (British Medical Journal) raporuna göre, doğumdan 1 yaşına kadar sürekli burnu akan bebeklerin astıma karşı bağışıklık kazandıkları ortaya çıktı.

EGZOZ BÜYÜK TEHLİKE
1300 bebeğin bir yıl süreyle doğumdan 7 yaşına basıncaya kadar incelendiği araştırmada, 7 yaşında astım geçiren çocukların bebeklik döneminde burunlarının akmadığı görüldü. Astım geçiren çocukların ise yüzde 10'unda 1 yaşına kadar solunum güçlüğü ve öksürük görüldüğü belirlendi. Raporda egzoz dumanı astım hastalığına yol açan en büyük tehlike olarak da gösterildi.

Çıplak Hz. İsa ortalığı karıştırdı
Amerika'nın New York eyaletinde açılan sergideki fotoğraflar "Sanat nedir?" tartışması başlattı. Hz. İsa'nın tamamen çıplak siyah bir kadın portresiyle tasvir edildiği fotoğraf, başta Belediye Başkanı Rudolf Giuliani olmak üzere birçok kesimin büyük tepkisini çekiyor. Brooklyn Sanat Müzesi'nde açılan "Fotoğrafa Adanmışlar: Çağdaş Siyah Fotoğrafçılar" adlı sergide olay yaratan fotoğraf Renee Cox adlı siyahi bir kadın sanatçıya ait. Fotoğrafta çırılçıplak siyah bir kadın, kolları yana açılmış bir şekilde durarak Hz. İsa'yı, her iki yanında duran 12 siyahi erkek ise onun havarilerini temsil ediyor. Böyle bir fotoğrafın sergide yer almasına büyük tepki gösteren Belediye Başkanı Giuliani, "Halkın ödediği vergilerin sanat diye böyle bir amaçla kullanılmasına kesinlikle karşıyım" dedi.

DİPNOT
Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1994'de "Böyle sanatın içine tükürürüm" demiş ve Altınpark'taki iki heykeli kaldırtmıştı.

İsrail, Türkiye'yi ikinci kez reddetti
Türkiye'nin Ortadoğu'da şiddet olaylarının sona erdirilmesi için önerdiği "Uluslararası Gözlem Gücü"nü kabul etmeyen İsrail, dün de Türkiye'nin "Taba'daki uzlaşmadan geri dönmeyin" telkinini reddetti. Başbakan Ecevit'in İsrail'deki seçimlerden galip çıkan Ariel Şaron'a yazdığı "tebrik mektubu"na sert yanıt, Şaron hükümeti kurana kadar Başbakanlık görevini sürdüren Ehud Barak'tan geldi: Taba'da üzerinde anlaştığımız noktalar, kurulacak yeni hükümet için bağlayıcı değildir. Sayın Yaser Arafat'a da bu açıklanmıştır. Nedeni ise, barış sürecinde varolan temel kavramdır. Benimle varılan nokta kimseyi bağlamaz. Yeni hükümete bu sorumluluğu yüklemek yanlış olur... Barak, Şaron hükümetinin Savunma Bakanı olacak.

Değer AKAL

Jurassic Park bulundu
Arjantinli bilim adamları, Patagonya bölgesi eyaletlerinden Chubut'ta, ikinci zamana ait çok sayıda dinozor fosili bulunan bir bölge keşfetti. Alman Der Spiegel dergisinde çıkan habere göre, bilim adamları bu bölgeyi "Jurassic Park" olarak nitelendirdiler.

El Nino alarmı verildi
Avustralyalı uzmanlar Güneydoğu Asya ve diğer bölgelere kuraklığın yanı sıra kötü hava koşulları da getirebilecek El Nino'ya işaret eden bulgular saptadı. Meteorolog Robert Fawcett, Pasifik Okyanusu'nda sıcaklığın artacağı yönünde bir yorum yaptı.

Çıplak onbaşıya tenzil
İngiltere'de bir bulvar gazetesine üstsüz poz veren kadın asker Roberta Winterton'ın rütbesi onbaşılıktan erliğe düşürüldü. Yapılan açıklamada, maaşının da yüzde 10 kesileceği ve bundan sonra medyada gözükürse daha farklı disiplin cezaları verileceği belirtildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır