kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Babasının oğlu Bağdat'ı vurdu
Amerika dün Bağdat'taki 5 komuta merkezini yerle bir etti. Iraklılar sığınaklara kaçtı. ABD Başkanı Bush, tıpkı Körfez Savaşı'nın mimarı olan babası gibi Saddam'ı vurdu

Amerika'nın yeni Başkanı George W. Bush, göreve gelişinin henüz 28'inci gününde Bağdat'a bomba yağdırdı. Türkiye saatiyle 20.00'de başlayan operasyona Amerikan ve İngiliz savaş uçakları katıldı. Suudi Arabistan, Bahreyn'deki 6 üssün yanısıra, Basra Körfezi'ndeki uçak gemisi Harry Truman'dan havalanan 24 uçak, güneydeki 33'üncü paralel üzerindeki ve Bağdat çevresindeki haberleşme, komuta merkezleri ve füze bataryalarını vurdular. Operasyona F-15, F-16 ve F-18 savaş uçağı katıldı. Jet hava saldırısında sofistike füzeler kullanıldığını ve hedeflerin "sıfır" hatayla yok edildiği belirten Pentagon, "akıllı füzeler" sayesinde uçuşa yasak olan güneydeki 33'üncü paraleli geçmeden saldırının gerçekleştirildiğini açıkladı.

İlk önce 33'üncü paralelin güneyinde bulunan Basra ve Maisan kentlerindeki Volex tipi füze bataryaları vuruldu. Irak ordusu uçaksavarlarıyla cılız bir karşılık verdi. Bağdat'ta sirenlerin çaldığı sırada ABD füzeleri Bağdat'ın güneyindeki komuta merkezini vurdu. Iraklı görgü tanıkları, önceden olduğu gibi Bağdat'tan karşılık olarak hiçbir uçaksavar ateşi açılmadığını belirttiler.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır