kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Yaşadığıma inanamıyorum
Endonezya'dan İngiltere'ye cep telefonundan mesaj çekerek kendisiyle birlikte 11 kişinin hayatını kurtaran İngiliz Rebecca Fyfe korku dolu 9 saati anlattı

Endonezya'nın Lombok adası açıklarında motoru arıza yaparak sürüklenen tekneden, İngiltere'deki erkek arkadaşına cep telefonuyla SOS mesajı geçerek kurtulan İngiliz turist Rebecca Fyfe, teknede yaşadıkları korku dolu saatleri anlattı.

Ölümle burun buruna geldikleri 9 saatlik heyecanlı bekleyişin ardından Endonezya Deniz Kuvvetleri'ne ait bir hücumbot tarafından kurtarılan Fyfe ile birlikte 9 İngiliz, 1 Avustralyalı ve 1 Yeni Zelandalı turist Lombok'un kuzeyinde küçük bir adaya getirildi. İngiliz turistlerden Rebecca Fyfe, yerleştikleri otelde hayatlarını kurtaran cep telefonu fikrinin aklına nasıl geldiğini şöyle anlattı:

TELSİZ ARIZALANMIŞTI
"Teknenin telsizi arızalanmıştı. Sahildekilere işaret verebileceğimiz bir fenerimiz ya da fişeğimiz yoktu. Kaptanın telefonu da arızalıydı. Dünyayla iletişim kurabilmemiz için son çare olarak benim cep telefonum kalmıştı.

Önce Endonezya Sahil Koruma ekiplerini aramaya düşündüm. Fakat İngilizce bilen birisi olmayabilirdi Anlaşmakta büyük güçlük çekerdik. Bu yüzden İngiltere'deki erkek arkadaşım Nick Hodgson'u aramaya karar verdim. Fakat telefonun şarjının bitmek üzere olduğunu görünce telefon etmek yerine mesaj göndermeye karar verdim. Neyse ki anlayarak harekete geçti. Çünkü o sırada bir barda kafayı çekiyormuş..."

JET OPERASYON
Fyfe'nin erkek arkadaşı Nick'in çabalarıyla Avustralya ve Endonezya sahil koruma ekipleriyle deniz kuvvetleri harekete geçti. Ve teknede kendilerini kurtaracak birilerinin gelmesini beklemekte olan 18 kişi, İngiltere'deki Falmouth Sahil Koruma Teşkilatı'ndan gelen telefonla umutlandı. İngiliz yetkililer 6 uçağın ve çok sayıda geminin kendilerini aramakta olduğunu bildiriyordu. Bir süre sonra da Endonezya Deniz Kuvvetleri'ne ait bir hücumbot tarafından kurtarıldılar.

CEP MESAJI 11 KİŞİYİ DAHA KURTARDI
Rebecca'nın telsiz arızasından sonra İngiltere'deki erkek arkadaşına gönderdiği mesaj sadece onun değil 11 kişinin daha hayatını kurtardı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır