kapat

15.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KISA KISA KISA

Diyarbekir'i uğurladık
Basın camiası bir gün arayla iki cenaze töreninde gözyaşı döktü. Dünya Gazetesi'nin sahibi Nezih Demirkent'in önceki gün Sultanahmet Camii'nde yapılan cenaze töreni sırasında yaşamını yitiren Hürriyet Gazetesi muhabiri Kemal Diyarbekir, aynı camide dün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Diyarbekir için dün ilk olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde bir tören düzenlendi. Törende konuşan TGC Başkanı Nail Güreli, son günlerde art arda büyük acılar yaşadıklarını, Kemal Diyarbekir'i de aynı acılarla sonsuzluğa uğurladıkları söyledi. Diyarbekir'in cenazesi, buradaki törenin ardından meslektaşları tarafından Sultanahmet Camii'ne kadar omuzlarda taşındı. Törene Nezih Demirkent'in eşi Işın Demirkent, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Nurettin Sözen ve Bedrettin Dalan, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ziya Sonay katıldı. Ali ÖZLÜER - Okan YILDIRIM

İngiliz gelinin gözyaşları
Atköyde arabasında 24 kilo 600 gram eroinle yakalanan ve DGM'de 30 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan İngiliz Alexandra Mannel Pearce, eşini suçladı ve "Uyuşturucu taşıdığımı bilmiyordum" dedi. Türk asıllı İngiliz vatandaşı Tahir Mehmet de ele geçirilen eroinden eşinin haberi olmadığını söyledi. Bu ifadelere rağmen, mahkeme heyeti İngiliz gelini tahliye etmedi. Genç kadın, "İngiltere'deki çocuklarımı devlet yurduna alacaklar" diyerek gözyaşlarına boğuldu. İstanbul 2 Nolu DGM'de görülen duruşmada Pearce, eşi Tahir Mehmet ve çocuklarıyla birlikte tatile geldikleri, Türkiye'den ayrılırken arabada bulunan eroin paketlerinden haberi olmadığını iddia etti.Tahir Mehmet de, ''Eşimin hiçbir suçu yok. Hiç paramız kalmamıştı. İçinde ne olduğunu görmediğim ancak eroin olduğunu tahmin ettiğim paketi, İngiltere'ye götürmem karşılığında 30 bin paund alacaktım'' diye konuştu.

Veli SARIBOĞA

47 bin emekli dosyası kayıp
SSK ve Bağ-Kur'da toplam 400 bin sahte emekli olduğunu açıklayan Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, sahte emeklileri ortaya çıkarmaya başlayınca, ortalık karıştı. Adana ve Mersin'de 1.100 Bağ-Kur emeklisinin işlemlerinin sahte olduğunun saptanmasından sonra önceki gece SSK'nın Çemberlitaş'taki arşivinden 47 bin emeklinin dosyaları çalındı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Mali Şube ve Çalışma Bakanlığı müfettişleri, olaya el koydu. Olayın adi bir hırsızlık veya sahte emeklilik işlemlerinin ortaya çıkmasını önlemeye yönelik olup olmadığı araştırılıyor. Ancak kamyonlarla taşınabilecek emeklilik dosyalarının çalınması herkesi şaşırttı. Olayı, Macaristan'da öğrenen Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, "Hırsızlık da olabilir ama bana zayıf ihtimal gibi geliyor. Sahte emeklilik işlemleriyle uğraşırken bu hırsızlık olayının meydana gelmesi dikkat çekici" dedi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır