kapat

15.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

El Salvador'da 1 ay sonra 2'nci acı
13 Ocaktaki depremin yaralarını sarmaya çalışan El Salvador, tam bir ay sonra 6.6'lık depremle sarsıldı

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un "kabusu" geri geldi. Halk, geçtiğimiz ay meydana gelen 7.6'lık depremin yaralarını sarmaya çalışırken bu kez de 6.6'lık bir depremle sarsıldı. Yetkililer, önceki gün yerel saatle 08.22'de meydana gelen depremde ölü sayısının 273, yaralı sayısının ise 2 bin 200 olduğunu açıkladı. Ölenlerin bir çoğunun okullardaki öğrenciler olduğu belirtiliyor. Merkez üssünün San Pedro Nonualco kasabası yakınlarında, yerin 8.2 kilometre altında olduğu açıklandı. Merkez üssü deniz olmadığı için sarsıntının hem daha şiddetli hissedildiği, hem de etkisinin çok daha yıkıcı olduğu ifade ediliyor.

BİR AYDA 400 ARTÇI
Geçtiğimiz 13 Ocak'ta yaşanan korkunç depremde yaklaşık 850 kişi hayatını kaybetmişti. Devlet Başkanı Sözcüsü Luis Lopez Portillo, "Birçok kasabada evler yine kayan toprağın altında kaldı. İçlerinde kaç kişi olduğu kesin olarak bilinmiyor. Birçok kasabadan da yollar kapandığı için haber alınamıyor" şeklinde konuştu. Yeni bir deprem tehlikesine karşı okullar tatil edilirken önceki depremde ölenler için kiliselerde düzenlenecek anma törenleri de ertelendi. Artçılar ise açık alanlarda yatmaya devam eden halkta paniğe neden oluyor.

Son bir ayda 3 bin 400 artçı şok yaşandığı ancak bu depremin bağımsız olduğu açıklandı.

YÜZDE 80'İ TOPRAK ALTINDA
Sarsıntıdan en çok etkilenen yerler arasında La Paz, San Vicente ve La Libertad kasabaları bulunuyor. Guadalupe, Analquito ve San Emigdio kasabalarının ise yüzde 80'inin tamamen yıkıldığı belirtiliyor.ABD, Guatemala ve Nikaragua bölgeye helikopterle yardım gönderdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır