kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superkupon
Seneye ilk 5'teyim
"Biz de setler Chris Webber üzerine. Bu yüzden top bana fazla gelmiyor. Ama koç Adelman bana kritik dakikalarda forma verip, söylemese de güvendiğini hissettiriyor."

Hido, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda milli formayı giymeyeceğini söylüyor. Buz kesiyoruz. "500 bin $ istedim vermediler" deyip, başlıyor gülmeye ve devam ediyor: "Şaka şaka. Tek hedefimiz Türkiye'de Avrupa Şampiyonu olmak. Bunu arkadaşlarımla da sık sık konuşuyoruz ve hepimiz gün geçtikçe inanıyoruz." İşte Hidayet'in ağzından NBA macerasının son bölümü:

Rick Adelman bana çok değer veriyor
Herkes niye bana pas verilmediğini soruyor. Bizde setler genelde Chris Webber üzerine kurulu. Böyle olunca top bana fazla gelmiyor. Ama benim çok top kullanabildiğim setler de var. Örneğin Portland maçında böyle oldu. Bana gerçekten inanıyorlar. Direkt olarak söylemeseler bile hissettiriyorlar. Koç Adelman en kritik maçların en kritik dakikalarında bana görev veriyor. Yardımcıları yakından ilgileniyor. Seneye ilk 5'te oynayacağıma inanıyorum.

Türkiye'de Avrupa şampiyonu olacağız
2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na gelmeyeceğim. 500 bin $ istedim vermiyorlar! (Biz korktuk, siz korkmayın; şaka!). Tabii ki geliyorum. Son iki şampiyonada ilk 8'e girdik. Şimdi kendi evimizdeyiz. Bizden beklentiler büyük olacak. Sanırım NBA'den geldiğim için benim üzerimde de baskı oluşacak. Milli Takım'daki arkadaşlar zaman zaman konuşuyoruz ve bu işi başarabileceğimizi düşünüyoruz. Aydın Örs de yıllarca beraber çalıştığım bir koç. Benim neler yapıp yapamayacağımı iyi biliyor.

Özel hayatımızla kimse ilgilenmiyor
Sacramento küçük bir şehir olmasına karşın istediğimiz geceler rahatça dışarı çıkabiliyoruz. Hatta çok büyük ilgi olduğu için gittiğimiz yerlerde bizi özel odalara alıyorlar. Basının da tek ilgilendiği şey oyunumuz. Sacramento Bee'nin yazarı Martin McNeal da zaman zaman bizle geziyor. Yenildiğimiz maçlardan sonra bile özel yaşam eleştirisi yapılmıyor. Golden State maçı öncesi biri bana Türkçe seslendi. Baktım; bizim Marc Jackson. Çok şaşırdım, çünkü onu İspanya'da sanıyordum.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır