kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Bakanların bor madeni kavgası
Bakanlar Kurulu'nda özelleştirme konusunda Devlet Bakanları Yüksel Yalova ile Şükrü Sina Gürel arasında Bor madenleri yüzünden tartışma yaşandı. İki bakanın arasına Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan girdi. IMF'ye verilen niyet mektubunda özelleştirilmesine karar verilen bor madenleri, iki ay önce Özelleştirme İdaresi'ne bağlanmıştı. İki bakan arasında bu olayla başlayan gerginlik, dün Bakanlar Kurulu'nda bir kez daha su yüzüne çıktı.

Yüksel Yalova, Gürel'e yönelik eleştirilerde bulunurken, "22 aydır bu kuruluşu özelleştiremediniz. Bor için 370 milyon dolar yatırım yapılmış, Hazine bunu ödeyemez" dedi. Eti Holding'den sorumlu Devlet Bakanı Gürel de "Şeydişehir'in özelleştirilmesi mümkün değil. Para veriyoruz diye şikayet ediyorsanız devraldığınız kurumu geri verin" diye konuştu. Toplantıda bor madenlerinin özelleştirilmesi askıda kaldı, kararı liderler verecek.

California Sendromu
IMF'nin de önem verdiği elektrik piyasası yasa tasarısı, komisyonlardan geçerek bu hafta ele alınmak üzere TBMM Genel Kurul gündemine geldi. Ancak hükümete ulaşan bir bilgi, tasarının bu şekilde kanunlaşması halinde "California sendromu" yaşanacağı biçiminde. ABD'de de benzer bir yasa çıkarılmış ve geçiş aşamasındaki aksaklıklardan dolayı California, tam bir hafta karanlıkta kalmıştı. Elektrik üretimi ve dağıtımını düzenleyen ve enerjiyi serbest piyasa şartlarında yapılandıran tasarı, sendrom yaşanmamak için önergelerle değiştirilecek.

Altı aylık stok
ANAP'lı Emre Kocaoğlu, Meclis Genel Kurulu'nda Mesut Yılmaz'ın yanına gitti, kulağına eğilip bir şeyler söyledi. Yılmaz da kahkahalar ile gülmeye başladı. Bu sırada TBMM TV kamerası, Yılmaz'ı ekrana yansıtıyordu. TV'de ağabeyinin kahkaha attığını gören Turgut Yılmaz telefona sarılıp, Kocaoğlu'nu aradı ve şöyle dedi: "Bu nasıl espri. Mesut'un altı aylık kahkaha stoğunu bitirdin."

Başka çay
Marul rejimi ile 102 kilodan 90 kiloya inen TBMM Başkanı Ömer İzgi, makamında da dikkatli. İzgi, kahveyi kesti, bildiğimiz çayı da içmiyor. İzgi, hem kendisi, hem de misafirleri için iki alternatif sunuyor. Ya kekik çayı, ya da ada çayı...

Çok kibar vekil
Yeşilçam'daki kişiliğini Meclis'e de yansıtan Çevre Komisyonu Başkanı ANAP'lı Ediz Hun, TBMM Genel Kurulu'nda Bülent Ecevit ile karşılaştı. Önce ceketini ilikledi, ardından Başbakan'ın elini sıktı ve saygılar sunarken, Ali Ekeyılmaz'ın objektifine böyle takıldı.

Siyaset fakiri
1983 seçimlerinde ANAP'tan Erzurum milletvekili olan ve sivri dili nedeniyle bir daha listelere alınmayan İlhan Aras, yıllar sonra Meclis'e geldi. İlk olarak otoparktaki lüks araçlar dikkatini çekti. Turuncu renkli Genel Kurul salonu da gözünü aldı. Kısa bir yorum yaptı: "Milletvekili seçildiğimde İstanbul vergi rekortmeniydim. Şimdi tek bir evim var. Meclis'e Mercedes ile geldim, taksi ile gittim. Siyaset bizi sünnet etti."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır