kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Genel Kurul salonu için farklı tepkiler
Maliyeti 50 milyon doları bulan TBMM Genel Kurul salonuna yapılacak kürsü değişikliği için başta proje mimarı olmak üzere bir çok kesimden tepkiler geldi.

TBMM proje mimarı İlhami Ural yaptığı açıklamada kürsü operasyonunun "yeni masraf kapısı" olacağını söyledi. Ural, Başbakan Bülent Ecevit'in kürsü tadilatına ilişkin sözleriyle yumuşadı ve TBMM Başkanlığı'nın talebi halinde projeyi gözden geçirebileceğini açıkladı.Yapım aşamasında hiçbir tadilata izin vermeyen Ural, "İdareden istek gelirse fikrimizi söyleriz. Bize göre tadilat maliyeti artırır. Komisyon kabul eder mi bilmem. Mahkeme neticelenecek, fiyatlar meydana çıkacak, idareden buna evet denecek, ancak o zaman yapılacak" dedi.

"MARANGOZDAN MEDET"
Genel Kurulun yenilenmesine ilişkin projeye onay veren eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, milletvekilleriyle eşit seviyeye indirilmesini sağladığı kürsünün yeniden eski haline dönüştürme girişimini "marangozdan medet umuyorlar. Çok ayıp" diye yorumladı. "Kürsü dokunulmazlığını milletvekilleri koruyamazsa marangozlar da koruyamaz" diyen Cindoruk, sosyalist ülkelerde bile anti demokratik görüntü veren yüksek kürsülerin yıkılıp yerine milletvekili sıralarıyla eşit kürsülerin kurulduğuna dikkat çekerek "Yarın Allah korusun, biri kürsüye ateş ederse, o zaman Apo'yu koydukları gibi, kurşun geçirmez cam fanus mu yapacaklar?" diye sordu.

DYP Giresun miletvekili Rasim Zaimoğlu ise dün yaptığı açıklamada, " Zamanında 200 milletvekili bu değişikliğin gereksiz olduğunu ve sadece elektronik sistemi kurup, Genel kurul salonuna dokunulmamasını istedik.Bizi dinleseler bu olumsuzluklar olmazdı" dedi.

BAKANLAR NE DİYOR?
Öte yandan Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, TBMM Genel Kurul Salonu'nun yenilenmesine onay vererek "Burada bir eksiklik vardı. Yapılırken düşünülmesi gerekirdi" dedi. Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Meclis Genel Kurul Salonu'nun yenilenmesiyle ilgili soruya "İhtiyaç çıkmıştır herhalde, bilemiyorum. Düşünülmesi gerekirdi" dedi. Orman Bakanı Nami Çağan ise, "Bakanlar Kurulu sıralarından, konuşmacıların enselerini görüyoruz" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da Meclis Genel Kurulu Salonu'nun yenilenmesi konusunu incelemediğini belirterek "Nesi varmış bu salonun?" diye sordu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır