kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Cem: Hiç kimse bize rejim ihraç edemez
Dışişleri Bakanı İsmail Cem, 2 günlük resmi bir ziyaret için İran'a gitti.

Cem uçakta basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda ziyareti sırasında siyasi ve güvenlik konularının yanı sıra, ekonomik alanda yeni bir adım atma düşüncesinde olduklarını kaydetti. İran'ın Türkiye'ye rejim ihraç etmeye çalıştığı yolundaki iddialarla ilgili bir soru üzerine Cem, "Türkiye'ye rejim ihraç etmeye kimsenin gücü yetmez" yanıtını verdi. Cem, İran, Yunanistan ve Ermenistan arasındaki yakınlaşmaya ilişkin bir soru üzerine de, konunun bu ülkelerin kendi dış politikalarını ilgilendirdiğini belirterek, "Ancak, bize zarar gelirse, bunu zarar getiren ülkeye sorarız" dedi.

TÜRKİYE SEÇKİN BİR YERE SAHİP
Cem'i Tahran Havaalanı'nda İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi karşıladı. Basına bir açıklama yapan iki bakan "Ülkelerimiz arasında düzenli olarak görüşmeler yapılıyor. İki dışişleri bakanı arasındaki görüşmelerden memnuniyetimizi belirtmeliyiz" dedi.

Cem daha sonra Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve Meclis Başkanı Hüccetülislam Mehdi Kerrubi ile görüştü. Hatemi, Cem'i kabulünde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit'e sağlık ve başarı dileklerini iletti. Cem de Hatemi'ye Başbakan Ecevit'in en iyi dileklerini aktardı. Hatemi, kabul sırasında yaptığı konuşmada, "Türkiye bizim katımızda her zaman seçkin bir yere sahiptir. İlişkilerimizi tarihi geçmişimize dayandırmalıyız ve siyaset, güvenlik alanlarındaki ilişkilerimizi bu yönde geliştirmeliyiz" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır