kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Zırhlı arıza yaptı Renault'ya döndü
Ecevit Fransa'yı protesto etmek için Renault aracını Hyundai ile değiştirdi ama arıza sonucu aynı günün akşamı eski aracına döndü

Bülent Ecevit yarım asrı aşkın süredir politikayla iç içe oldu, dört kez Başbakanlık koltuğuna oturdu... Kişisel tercihlerinde mütevazıydı, yıllarca kasket, mavi gömlek, aynı renk kaban, hatta birbirine benzer gösterişsiz otomobillerle kamuoyunun önüne çıktı.

Koruma kullanmayı sevmeyen Ecevit'teki ilk değişiklik bu yönde oldu. Son günlerde koruma ordusu eşliğinde dolaşıyor, gezi ve toplantılarında 10-12 kişilik ekip etrafından ayrılmıyordu. Ardından ikinci halme geldi. Ecevit, iki yıldır kullandığı makam aracını değiştirmeye karar verdi. Gaffar Okkan suikastından sonra zırhlı araç kullanması yönündeki telkinlere ilk kez kulak vererek, kendisine 1998 model Hyundai marka zırhlı limuzini seçti. Seçiminde sadece güvenlik konusundaki endişeleri yoktu. Ecevit, Fransız Renault Safrane marka eski makam aracının kontağını, Sözde Ermeni Soykırım Yasası'nı protesto etmek amacıyla da kapatmıştı.

KISA SÜRELİ AYRILIK
ZIrhIyla birlikte fiyatı 100 milyar lirayı bulan bu aracı, ilk defa dün kullandı. Ve bir anda gazete ve televizyonların ilgi odağı oluverdi. Ancak aynı gün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le olan olağan görüşmesine eski otomobiliyle gidince kafalar karıştı. Protesto haberlerinden rahatsız olduğu yolundaki söylentiler yayılmak üzereyken, Başbakanlık'tan bir açıklama geldi: "Yeni araç teknik bir aksaklık nedeniyle kısa süreli bakımdan geçiriliyor."

TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR
BaŞbakan olduktan sonra kendisine tahsis edilen Mercedes marka zırhlı aracı kullanmayan Ecevit, Ocak 1999'da Başbakan olduktan sonra birkaç gün kendisine ait Kartal marka aracı kullandı. Daha sonra Fiat Tempra yarı zırhlı aracı seçti, yaklaşık 2 yıldır da Renault Safrane marka aracına biniyordu.

Ecevit'in, Başbakanlık'taki üç zırhlı araçtan Mercedes ve Cadillac yerine Hundai-Dynasty Limusine'i tercih etmesinin nedeni ise otomobilin Güney Kore malı olmasına rağmen Türkiye'de üretilmesi.

Araç zırhı ile beraber yaklaşık 3 ton, ancak hareket kabiliyeti yüksek. Ayrıca Başbakan'ın koruma ekibine, yaklaşık 10 gün önce 2 Toyota cip eklendi.

Erhan SEVEN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır