kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TV programı adalete yardımcı
Geçenlerde Amerika'da yedi azılı mahkum ceza evinden kaçtıktan sonra bir de yaptıkları soygunu önlemeye çalışan polisi öldürünce ülkenin en çok aranan suçluları oldular.

Bütün Amerikan polisinin gece gündüz aramasına ve aradan günler geçmesine rağmen suçluların izine hiçbir yerde rastlanmayınca polis, Fox televizyonunda yayınlanan "Amerika'nın en çok aranan kişileri" (Amerika's Most Wanted) programı yetkili ve takdimcisi John Walsh'a müracat etti.

Teksas Yedilisi ile ilgili bilgiler ve azılı katillerin fotoğrafları programda iki kere yayınlandıktan sonra Amerika'nın her yerinden ihbarlar gelmeye başladı. Ancak bunların biri doğru çıktı. Colorado eyaletinin Woodland Park kasabasında bir kadın Teksas Yedilisi'ni gördüğünü ve onların dindar bir grup gibi hareket ederek kiliseye bile gittiklerini bildirdi.

Mahalli polis ve FBI harekete geçerek bir mobil otoparkta yaşayan katillerin beşini yakaladı. İkisi o sabah arkadaşlarından ayrılmışlardı. Ancak onlar da fazla uzağa gidemeden ele geçirildiler. İşte bu şekilde Amerika'yı bu şekilde meşgul eden bir cezaevi kaçışı da mutlu bir şekilde sona ermiş oldu. Bunun tek sebebi de bir televizyon programında yapılan yayındı.

"Amerika'nın En Çok Aranan Kişileri" programı, 13 yıldır her hafta Fox kanalında yayınlanıyor. Bu programda yapılan yayın sonucunda şimdiye kadar 650 azılı suçlu ele geçmiş bulunuyor. Bu yüzden de FBI'ın yetkililerinden Rex Tomb, "Her cumartesi gecesi 9 milyon kişi tarafından izlenen bu program sayesinde, bizi yıllırca meşgul edecek kaçak suçluları ele geçirdik," diyor.

Bu programın yaratıcısı Tom Walsh ise sadece kendi derdine bir çare bulamamış durumda. Zaten bu programı yaratmasının tek sebebi, öldürülen küçük çocuğunun katilini bulmak içindi. Ancak o kendi derdine bir çare bulamazken bugün Amerikan adaletine büyük hizmette bulunuyor.

Bundan 20 yıl önce John Walsh, eşi ve 6 yaşındaki oğlu Adam ile Miami şehrinde yaşıyordu.

Bir gün "Sears" mağazasında alışveriş yaparken oğlunu oyuncak bölümüne bıraktı. Kısa bir süre sonra buraya döndüğü zaman ise oğlu ortada yoktu. Her yeri aradılar; ancak oğlunun izine rastlanamadı.

O kayıp oğlu için bir sabah ABC kanalının "Günaydın Amerika" programına çıktı. Bu şekilde kayıp Adam'la herkes ilgilenmeye başladı. Sonunda ona oğlunun kesik kafasını Vera Beach kanalında bulduklarını söylediler. O günden beri de John Walsh oğlunun katilini arıyor.

Acılı babanın gayretiyle Amerika'da bugün kayıp çocuklar ile ilgili bir merkez de kuruldu. Bu merkez şimdiye kadar 73 bin olayı araştırdı. Ancak John Walsh oğlunu bir türlü unutamıyordu. Daha sonraki yıllarda eşi ona 3 çocuk doğurmasına rağmen, O 6 yaşındaki Adam'dan vazgemiyordu.

Bunun üzerine suçluları yakamasını sağlayacak "America's Most Wanted" programını yarattı. Bu şekilde geride kalan acılı ailelerin derdine ortak olmak istedi. Bunu da halen çok iyi yapıyor.

Bir gün ölüm döşeğindeki Ottis Toole adlı bir mahkum ona oğlunun katili olduğunu bildirdi. Bu arada Adam'ın kemiklerini gömdüğünü yeri 50 bin dolar karşılında göstereceğini de açıkladı. Ancak kemiklerin yerini göstermeden bu mahkum öldü. John bugün oğlunun katilinin ölen mahkum olduğuna inanıyor.

Adalet yerini bulduğu için de içi biraz rahatlamış durumda. Ancak dışardaki kaçakların peşinde hiç acımadan koşuyor.

AMERİKA'DA BU HAFTA EN ÇOK GİŞE YAPAN 10 FİLM:
1- The Wedding Planner (Columbia) 2 hafta 27.8 milyon dolar.

2- Valentine (Warner Bros) 1 hafta 10.2 milyon dolar.

3- Cast Away (Fox) 7 hafta 230 milyon dolar.

4- Save the Last Dance (Paramount) 4 hafta 68.5 milyon dolar.

5- Crouching Tiger (Sony) 9 hafta 53 milyon dolar.

6- Traffic (USA) 6 hafta 64.8 milyon dolar.

7- Head Over Heels (Universal) 1 hafta 4.8 milyon dolar.

8- Finding Forrester (Columbia) 7 hafta 41.3 milyon dolar.

9- Snatch (Screen Gems) 3 hafta 21.7 milyon dolar.

10- Chocolat (Miramax) 8 hafta 22.4 milyon dolar.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır