kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Narın hikâyesi
İsmail Acar son sergisi "Bir nar hikâyesi"nde Duygu Dikmenoğlu'nu model olarak kullandı

Adet günleri biçok kadın için huzursuz geçirilen, sevimsiz günlerdir. Stresli ve ağrılı geçirilen bir adet döneminin ardından bir sonraki adet dönemi sanki hiç gelmeyecekmiş gibi hatırlanmak istenmez. Birçok kadın adet günlerini hesaplamak ister ama bunu bir türlü aklında tutamaz. Bir yere not etse de not ettiği yeri unutur ve sık sık sürprizlerle karşılaşır. Ancak Orkid kadınların bu muayyen günlerinde imdadına koştuğu gibi artık bu günleri de hatırlatıyor.

Orkid'in web sitesi http://www.orkid.com ,"Akıl Defterim" sayfasıyla kadınlara büyük kolaylık sağlıyor. Bu siteye girip kayıt yaptırıldığı taktirde âdet günleri 3 gün önce mail adresiniz aracılığıyla hatırlatılıyor. Hatta bir süre sonra cep telefonlarının kısa mesaj servisiyle hatırlatılacak. Hatırlatma mail'lerinizde, aynı zaman da adet dönemlerini kolaylaştıracak pratik ipuçları da bulunuyor.

Verilen bilgiler doğrultusunda oluşturulan takvime âdet dönemleri kırmızı ile yerleştirilirken doğurganlık dönemleri turuncu ile renklendiriliyor.

"Akıl Defterim" sadece âdet ve doğurganlık dönemlerini hatırlatmakla kalmıyor, 'Rehberim' bölümüne doğum günleri, telefon numaraları ve çeşitli bilgiler de kaydedilebiliyor. Ayrıca içinde bulunulan ve bir sonraki ayın kayıtlı eğlence ve aktiviteleri de listelenebiliyor.

"Rehberim" öğrencileri de düşünerek sınav tarihlerini de listeliyor.

Böylelikle âdet gününüyle birlikte sınav tarihleri de unutulmuyor. Ayrıca önemli notlar "Rehberim'in not defterine kaydedebiliyor. Verilen bilgiler doğrultusunda hazırlanan takvimde kırmızı "d" ile işaretlemiş günler kayıtlı bir doğumgünü olduğunu, mavi "e" ile işaretli günler o günde kayıtlı bir eğlence veya aktivite olduğunu, sarı "s" ile ile işaretli günler o günde kayıtlı bir sınav olduğunu ve yeşil "n" ile işaretli günler ise o günde kayıtlı bir not ya da birden fazla olay olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu ikonların üstüne giderek olayların detaylarını görüntüleyebiliyor veya üzerinde değişiklik yapabiliyorsunuz.

Aysun ÖZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır