kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kriz '13 Gün'de çözüldü
1962'de dünyayı savaşın eşiğine getiren 'Küba Krizi', Kevin Costner'in yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği filmle tekrar gündemde

Otuzdokuz yıl önce dünyamızı bir nükleer savaşın eşiğine getiren Küba krizi, nihayet Kevin Costner'ın yapımcılığı ve oyunculuğu ile beyazperdeye geldi.

"Thirteen Days" filmi, Küba krizinin 13 gününü Amerikan Başkanı Kennedy'nin nasıl karşılayarak çözmeye çalıştığını bütün detayları ile anlatıyor. Filmde Kevin Costner, Başkan Kennedy'nin en yakın danışmanı rolünde görülüyor.

Filmin konusu kısaca şöyle: 1962 Ekim'inde Amerikalılar casus uçakları ile Ruslar'ın kendilerine karşı Küba'da nükleer başlıklı füzeler yerleştirdiklerini tespit ederler. Ruslar önce bunu inkâr etse de sonra her şey ortaya çıkar. Amerika bu füzelerin sökülmesini ister, aksi taktirde adayı bombalayacağını açıklar.

Bunun yanında Küba adasını da ablukaya alır. Buna Ruslar'ın ne cevap vereceğini bütün dünya heyecan içinde bekler. Sonuçta Ruslar bir nükleer savaşı göze alamayarak füzeleri Küba'dan sökerler. Bu arada Amerika Rusya ile gizli bir anlaşma yaparak Türkiye'deki füzelerini de söker. Fakat bu gizli tutulur. Bundan bütün dünya gibi Türkiye'nin de haberi olmaz.

85 milyon dolara çekilen "Thirteen Days" filminde Bruce Greenwood Başkan Kennedy'yi oynarken, Steven Cup ise Başkan'ın kardeşi Robert'i, Dylan Baker Savunma Bakanı Robert McNamara'yı, Bill Smitrovich Genel Kurmay Başkanı General Maxwell Taylor'u ve Henry Strozier'de Dışişleri Bakanı Dean Rusk'ı canlandırıyor.

Safter YILMAZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır