kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cinsel problemleriniz bizde saklı
Acıbadem Hastanesi'nde açılan Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Merkezi, hiç kimseye danışamadığınız cinsel sorunlarınıza profesyonel çözümler buluyor. Üstelik kimseyi deşifre etmeden

Cinsellik hâlâ Türkiye'de konuşulmayan, tabu olarak görülen konuların başında geliyor. Tabii hâl böyle olunca da cinsel sorunlar ve hastalıklar da kimseyle konuşulmuyor, tedavi için herhangi bir girişimde bulunulmuyor. Bundaki en önemli sebeplerden biri de cinsel bir rahatsızlık söz konusu olduğunda özellikle erkeklerin bu durumun deşifre edilmesinden çekinmeleri, alay konusu olmaktan korkmaları...

Aralık ayında Acıbadem Hastanesi bünyesinde açılan Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Merkezi, işte tüm bu nedenlerden dolayı kurulmuş bir merkez... Merkezin başkanı Prof. Dr. Ferruh Şimşek, merkezin amacını şöyle açıklıyor: "Cinsel işlev bozukluğu ile ilgili olan herkese yarar sağlamaya çalışıyoruz.

Ülkemizde cinsel hastalıklar, kültürel, eğitsel, toplumsal ve dinsel ön yargılar nedeniyle rahatça açığa vurulmuyor.

Bu merkezin amacı hastaların gizliliklerine mutlak suretle riayet ederek, onları ve hastalıklarını deşifre etmeden tedavilerini gerçekleştirmek. Bunu da hastane hattından bağımsız olan özel hattımızla sağlıyoruz."

Yani Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Merkezi'ni arayanlar, hastanedeki başka hiçbir bölüm ve insanla muhatap olmadan, onlara dertlerini anlatmadan, direkt sorunlarıyla ilgili kişiye ulaşıyor ve tedavileri başlıyor.

Merkezin çekirdek kadrosunu üroloji, psikiyatri ve kadın doğum bölümünden kendi dalında uzman doktorlar oluşturuyor.

Ama gerektiğinde diğer dalların uzmanlarından da yardım alınarak hastalıkların tedavisi gerçekleştiriliyor. Bu kombineli çalışmanın sebebini ise Prof. Dr. Şimşek, cinsel hastalıkların çok yönlü olmasına ve tedavide kesin sonuç almak için bunların her yönüyle ilgilenen uzmanlar olması gerektiğini söylüyor.

BAŞI ERKEKLER ÇEKİYOR
Bu merkezde erkeklerin sertleşme bozuklukluğu, ereksiyon kayıpları, erken boşalma, cinsel isteksizlik, herhangi bir genital organla ilgili sorunlar, cinsel uyumsuzluk gibi hastalıklara, kadınlarda ise cinsel isteksizlik, vaginismus, cinsel birleşme sırasında oluşan ağrılar başta olmak üzere her türlü sorunla ilgileniliyor.

Bunların tanıları bir grup çalışması ile koyup, gerek medikal, gerek cerrahi, gerekse psikiyatrik yaklaşımlarla çözümlemeye çalışılıyor. Bu çalışma başladığından beri yurtiçinden ve hatta yurtdışından çok sayıda başvuru aldıklarını söyleyen Şimşek, başvuruda bulunanlar arasında erkeklerin sayısının kadınlardan daha çok olduğunu söylüyor.

Şimşek, danışmanlık hizmeti için değil, tıbbi tedavi için bu merkezin var olduğunu, bu yüzden sadece telefonda yardım istemek için aramaların sonuçsuz kalacağının altını çiziyor. Cinsel İşlev Bozuklukları Merkezi'ne, mesai saatleri dahilinde her gün (0216) 544 44 83 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

YASEMİN K. ŞAHİNKAYA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır