kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Burası Pendik çarşısı
Daha geçen yıl kalabalıktan adım atılmayan 19 Mayıs Caddesi şimdi "terkedilmiş bölge" gibi tamamen ıssız. Dükkanların kapısını açan yok. Esnaf kaygı ve panik içinde

Sabah-İstanbul'la caddeleri dolaşan Başkan Erol Kaya da isyan etti: Çarşı bitmiş; can çekişiyor!

İNANILMAZ DURGUNLUK
Pendik'te alışveriş ve ticaretin odağı olan 19 Mayıs ve Gazipaşa Caddeleri'ni dün öğle saatlerinde Belediye Başkanı Erol Kaya ile birlikte dolaştık. İşlerin kesatlığı, alışverişin durgunluk ölçüsü inanılır gibi değildi. Konfeksiyon mağazalarının sıralandığı 19 Mayıs Caddesi ve gıda-şarküteri alışverişinin merkezi Gazipaşa Caddesi aynı kaderi paylaşıyordu: Issızlık ve hüzün.

BİTKİSEL HAYATTAYIZ
Sabah-İstanbul'a ve Başkan Kaya'ya içini döken esnaflar, artık çöküşün eşiğinde değil "tam içinde" olduklarını vurguladı. Bir konfeksiyon mağazası sahibi, "Bitkisel hayattayız. Makineye bağlı şekilde soluk almaya çalışıyoruz. Bizi sağlığa kavuşturmak için kılını kıpırdatan yok. Tek güvencemiz, SABAH-İSTANBUL'un esnaf için gösterdiği samimi çabalar" diye dert yandı.

NELER BEKLİYORLAR
Kredi borçlarının ertelenmesi, vergi ödemesinde tanınan kolaylığın Bağ-Kur ve SSK ödemeleri için de sağlanması, Pendik'li esnafın başlıca beklentileri. Hiper ve süpermarket rekabetine karşı derhal "yasal koruma kalkanı" altına alınmayı bekliyorlar. Bunların ötesinde en büyük beklentileri ekonomik krizin bitmesi ve halkın alım gücünün normal düzeye getirilmesi.

OKTAY APAYDIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır