kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Asker karavanası da özelleştirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yemek işlerini özel sektöre devretme kararıyla maliyet yüzde 25 oranında azaldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) modernizasyonunun sağlanması amacıyla gerçekleştirilen uygulamalar çerçevesinde er ve erbaşların yemek işi özel sektöre devredilmeye başlandı. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, 6 ayda bir açılacak ihalelerin parasal değerinin 100 milyon doları bulduğu ve yüzde 25 tasarruf sağlandığı bildirildi.

Uygulamalar çerçevesinde geçen yıl Gölcük Donanma Komutanlığı pilot bölge seçildi. Ekim 1999 tarihindeki ihaleyi Fransız Sodexho firması kazandı.

Uygulamanın başarılı olmasının ardından Ağustos 2000'de açılan Ankara 3. Hava İkmal Bakım Komutanlığı'nın yemek ihalesini, Savaş Gıda kazandı. Bu firma geçen yılın Kasım ayında da Mamak Muhabere Okulu'nun yemek ihalesini aldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı ile Kara Kuvvetleri Destek Komutanlığı'nın yemek hizmetleri ise Alpler ve Can adlı firmalar tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Gölcük Donanma Komutanlığı'nın yemek ihalesini iki ay önce yeniden kazanan Sodexho, GATA ve Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nın da yemek ihalelerini aldı.

100 BİN ASKER DOYACAK
Uygulamalardan memnun kalan Genelkurmay'ın önümüzdeki Mart ayından itibaren de Ankara, İstanbul, Balıkesir, Gölcük, İzmir, Bursa ve Marmaris'teki çeşitli askeri birlik, okul, hastane ve orduevlerinin yemek işini ihalelerle özel söktöre devredeceği öğrenildi. İhalesi açılacak olan 23 merkezde her gün 100 bin askerin yemek yediğini belirtildi.

MALİYET DÜŞTÜ
Yemek hizmetlerinin özelleştirilmesi ile birlikte birim maliyette yüzde 25 oranında bir tasarrufun sağlandığı bildirildi. Askerin pişirdiği üç öğünlük ve ortalama dört çeşit yemekten oluşan karavananın maliyetinin yaklaşık 1 milyon 950 bin lirayken; özelleştirme sonrası ortalama maliyetin 1 milyon 500 bin liraya düştüğü belirtildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır