kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Türk erkeklerinin en büyük takıntısı
"Erkekler en çok gözaltı kırışıkları, gıdı aldırma ve göbek eritme operasyonları için geliyor. Bir de penis büyütme ameliyatları var. Ama ben çözüm olarak görmüyorum bunu. Sorun kafada"

BİR zamanların çok satan gazetelerinden birinde, sanal bir Helga'nın ağzından bir manşet vardı: Türk patlıcanları hem diri hem iri... Aslında bu Türk erkeklerinin en büyük takıntısının da bir kanıtıydı. Ama sanmayın ki, penis boyu sadece Türk erkeklerinin takıntısı. Bu aralar Almanya'nın dört bir köşesinden Dr. Ziya Saylan'ın Düsseldorf'teki kliniğine Hans'lar, Ulrich'ler koşuyor.

Saylan, kendisine gelenlerin penisine yağ enjekte ediyor, içeri ezik giren Hans, katkılı Hans olup çıkıyor. Operasyonun tek bir handikapı var: Eğer teşhirci değilseler, altı hafta katkılı gururlarını ispat etmeleri mümkün değil. Anlayacağınız seks yasak. Bu yasağa Almanlar uyuyor.

Ancak Saylan'ın Türk müşterileri pek öyle değil. Onlar da utana sıkıla klinikten girip, "Aslında böyle de makbul ama biraz daha boyla olsa daha hoş olmaz mı?" tavrında bıçak altına yatıyor. Sonra... İşte sonrası vahim. Hans'lar mantıklı eve kapanıp altı hafta beklemeyi becerirken, bizimkiler daha aynı günün akşamı Manukyan'ın Almanya'daki müdaili Beahte Uhse'nin evlerine saldırıyor.

BECEREMEDİN
Ertesi gün, dayanıyorlar kliniğin kapısına. Hayata küsmüş ve suçlayıcı: "Olmadı doktor, beceremedin" diyorlar. Saylan da küplere biniyor. Bizimkiler yüzünden tövbe etmiş penis büyütme operasyonu yapmaya. Zaten Saylan da marifet boyda değil, kafada" diye düşünenlerden. Ona göre sekste başarı öncelikle kafada bitiyor.

Ama bizimkilerin kafasını oradan alacak bir estetik operasyon hala icat edilmiş değil! Aynı zamanda Avrupa Kozmetik Cerrahi Derneği'nin başkanlığını da yürüten, Almanya'nın en ünlü estetik cerrahı Dr. Ziya Saylan'la, erkeklerin sorunlarını konuştuk.

YAĞ EMİYORUM
*Estetik deyince hep kadınlar geliyor akla. Oysa biliyoruz ki artık erkekler de gıdı aldırıyor, yağ emdiriyor. Sizin de çok erkek müşteriniz var mı?

Tabii. En çok gözaltı kırışıklıkları ile gıdı alıyorum. Ayrıca göbek alıyorum, pipilerine yağ dolduruyorum. Ama artık yapmak istemiyorum. Çünkü nankör iş. Üstelik sorun aşağıda değil kafada. Bu iş küçüğe büyüğe bakmaz. Bu işi yapmayı sevmiyorum. Mutlu sonuçlanmıyor. Ben çok iyi yapsam da adam mutlu olmuyor. Çünkü sorunu karısıyla, kız arkadaşıyla aslında, pipisiyle değil.

ÇOK UCUZ
* Daha çok Alman erkekler mi Türkler mi geliyor?

Bu iş millete bakmıyor. Her iki taraftan da çok gelen var. Ama Alman'a 6 hafta seks yok diyorum. Tam altı hafta seks yapmıyor. Türk'e sabah müdahale yapıyorum. O akşamına genelevleri dolaşıp deniyor. İşi bozuyor. Bu iş disiplin işi.

*Ya fiyatlar nasıl?

Pipi büyütmenin fiyatı 4-5 bin marktan başlıyor. Gıdı aldırmanın fiyatı ise 2-3 bin marktan. Yağ emmenin fiyatı ise 5 bin marktan başlıyor. Ama bir kerede en çok 3 kilo yağ alıyoruz.

* İstanbul'dan da yağını emdiğiniz müşterileriniz var mı?

Olmaz mı! Havaalanında inip direkt buraya geliyorlar. Yılda 700 operasyon yapıyorum. Yarı yarıya diyebilirim.

KOZMETİK CERRAHİDE EKOL
Almanya'nın en ünlü estetik cerrahlarından olan Dr. Ziya Saylan, dünyada bir ilke imza atıyor ve SAT 1'de naklen meme büyütme operasyonu gerçekleştiriyor. Saylan'ı dünyaca ünlü kılan ise estetik cerrahiye yaptığı katkılar. Yağ emmeden, göz altı kırışıklıklarını gidermeye pek çok yeni teknik geliştiren Saylan bu yöntemleri eşinin üzerinde de uyguluyor. Avrupa Kozmetik Cerrahi Derneği Başkanı olan Saylan mesleğindeki gelişmelerin yanısıra, tehlikelerin de altını çizmeyi unutmayacak kadar Hipokrat yeminine bağlı. Her operasyonu anlatırken, yan etkilerini sıralamayı ihmal etmiyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır