kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

İş-Tim dönemi başlıyor
3.GSM operatörü bugün yapılacak toplantı ile düğmeye basıyor. İş-Tim Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve Genel Müdür Giuseppe Farina "yeni dönemi" anlatacak

İsim vermeden kullandığı "Kalkışa hazırız... Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik" reklam spotlarıyla büyük ilgi uyandıran Türkiye'nin yeni GSM operatörü İş-Tim düğmeye basıyor. İş-Tim, bugün İstanbul'da düzenlenecek bir basın toplantısıyla kamuoyunun önüne çıkıyor. Telecom Italia Mobile (TIM) ve İş Bankası ortaklığıyla kurulan İş-Tim Telekomünikasyon Hizmetleri, Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdürü Ersin Özince ve şirketin Genel Müdürü Giuseppe Farina'nın katılacağı toplantıda tanıtılacak.

Türkiye'nin ilk GSM 1800 şebekesinin sahibi olan İş-Tim, lisans bedelinin ikinci taksidini de bugün ödeyecek. İş-Tim, lisans bedeli ve Katma Değer Vergisi olarak toplam 2 milyar 369 milyon dolarlık ödeme yapacak.

MARTTA ALO
Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı GSM 1800 lisans devir ihalesini kazanan İş-Tim, lisans bedeli olan 2 milyar 525 milyon dolarla 429 milyon dolarlık Katma Değer Vergisi'nin ilk taksidini 13 Kasım'da ödemişti.

Çalışmalarını büyük gizlilik içinde yürüten İş-Tim'in hızla büyüyen Türkiye cep telefonu hizmet pazarında mart ayında hizmet başlayacağı tahmin ediliyor.

İş-Tim'in İtalyan Genel Müdürü Giuseppe Farina, geçen ay ilk kez basın mensuplarının karşısına çıkarak hedeflerini aktardı. 2.5 milyar dolarlık lisans bedelinin yanı sıra önümüzdeki aylarda 2.5 milyar dolar daha yatırım yapacaklarını belirten Farina, "Türkiye'ye bir know-how hazinesini getirmek için çalışacağız" diye konuştu.

800 İSTASYON TAMAM
Halen İstanbul, Ankara ve İzmir'de 800 baz istasyonu kurduklarını açıklayan Farina, kısa zamanda diğer kentler ve turistik bölgelere de baz istasyonları kurarak şebeke ağını genişleteceklerini belirtti.

İtalyan Ticaret Odası'nın düzenlediği bir yemekte bir konuşma yapan Giuseppe Farina, tüketicilerin GSM 1800 frekansını kullanacak İş-Tim'in farkını hemen anlayacaklarını belirtti ve "Daha iyi frekans kalitesi, daha iyi ses sistemi, daha iyi şebeke erişimi" vaadetti.

İş-Tim'de yüzde 49 oranında hisse sahibi olan İtalyan ortak Telecom İtalia Mobile (TİM) hakkında da bilgi veren Farina, kuruluşun Avrupa'da abone adedi açısından lider olduğunu belirtti. Farina TİM'in dünyada GSM 1800 teknolojisi ile en büyük şebekeyi işlettiğini sözlerine ekledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır