kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Karacan: Yatırımcı dikkatli olsun
SPK eski Başkanı Ali İhsan Karacan, yatırımcıları yeni tasfiyeler konusunda uyararak,"Şirket seçerken çok dikkatli olun" dedi

İhlas Finans'ın faaliyet iznin kaldırılması ile Borsa'da bu şirketin kağıtlarını elinde bulunduran 18 bin 720 kişinin 3.2 trilyon lirası batarken, SPK eski Başkanı Ali İhsan Karacan, tüm sektörlerin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, yatırımcılara "dikkatli olun" uyarısında bulundu. İhlas Finans'ta başlatılacak tasfiye sürecinde borsadaki yatırımcısına çok fazla şans tanımayan Karacan, "Son dönemde yaşananlar gösterdi ki artık halka açık şirketlerin tasfiyesine yönelik özel hükümler düzenlenmesinin zamanı geldi" dedi.

İhlas Finans ile birlikte Türkiye'nin yeni bir süreç ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Karacan'a göre, daha önce kapatılan bankalarda olduğu gibi yeni bir "hukuk sürecini de yaşayarak öğreneceğiz". ÖFK'ların hangi isimle para toplarsa toplasın yaptıklarının klasik bankacılıktan ve faiz sisteminden bir farkı olmadığına da işaret eden Karacan, "Aslında verilen kar payı değil faiz. Yani paranın iki yüzü gibi. Tasfiye süreci nasıl olacak kimse bilmiyor. Bunu yaşayarak göreceğiz. Hisse senedi yatırımcısı için oldukça zor bir süreç. Ancak tasarruf sahibi olanlar için de farklı bir şey olacağını sanmıyorum. Çünkü burada klasik alacaklı durumundan çok ortaklık gibi bir durum var" değerlendirmesine bulundu.

SPK'NIN HAKKI YOK
Bu arada Karacan'ın dikkat çekti bir başka olay da halka açık şirketlerin tasfiye sürecinde bazı özel hükümler getirilmesi yönünde. ABD'de bu yönde bir uygulama olduğunu anımsatan ve bugün SPK'nin tasfiye sürecinin hiçbir aşamasında yer almadığına işaret eden Karacan'a göre, son olaylarla bu alanda bir düzenleme zorunluluk haline geldi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır