kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Marc Rich: 1 milyon dolar bağışladı
Dolar milyarderi. 1983 yılında hakkında 48 milyon dolarlık vurgun yaptığı iddiası ortaya atılınca, Amerika'dan İsviçre'ye kaçtı. Amerika'nın İran'a ambargo uyguladığı yıllarda Tahran'la kaçak iş yaptığı söyleniyor. Clinton'ın Rich'i affetmesi, Rich'in eşi Dennis kadar birçok Demokrat'ı da şok etti. Demokrat Parti'ye 1 milyon dolar bağışlayan Dennis Rich, Clinton'ın görev sonrası Arkansas'ta adına açacağı kütüphane için 450 bin dolar bağışlamıştı. Newsweek dergisine konuşan New York savcısı Mary Jo White, Dennis Rich'in yaptığı bağışların Clinton'ın Marc Rich'i affetmesiyle bir bağlantısı olup olmadığını araştırdığını söyledi.

Carlos Vignali: 160 bin dolara iş bitti
30 yaşında. Uyuşturucu karteli. 1994 yılında California'dan Minnesota'ya uyuşturucu götüren ekibi yönetiyordu. Vignali hapse girdikten sonra babası Horacio Vignali, Demokrat Parti'nin bir numaralı bağışçısı oldu. Şu ana kadar 160 bin dolar bağış yaptığı söyleniyor. Baba Vignali, 2004 seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak düşünülen California Valisi Gray Davis'e bizzat bağışta bulundu. Clinton'ın oğlunun serbest bırakmasına çok sevinen baba Vignali, "Başkan'a bir kez dahi mektup yazıp oğlumun bağışlanmasını istemedim. Bağışlayınca da şok oldum. Ona her gün dua ediyorum" dedi.

Filistin 'mevzileri' yerle bir edildi
İsrailli yetkililer, Gazze Şeridi'ndeki Kfar Darom adlı Yahudi yerleşim birimi yakınında Filistinliler'e ait 2 evi buldozerlerle yıktı. İsrail askerlerine karşı mevzi olarak kullanıldığı iddia edilen evlerden birinin sahibi 50 yaşındaki Sobhiya El-Amour adlı kadın, buldozerlerin önüne geçerek yıkımı önlemeye çalıştı. Ancak kadının tüm itirazlarına ve gözyaşlarına rağmen yıkım gerçekleşti. Güvenlik güçleri yaşlı kadını sakinleştirmeye çalışırken 3 buldozer evleri yerlebir etti. El Amour, yıkımdan önce eşyalarını evden çıkarmasına bile izin verilmediğini söyledi.

İtalyan vekillerden "Apo" toplantısı
Teröristbaşı Apo'nun "yakın dostları" olan 15 İtalyan parlamenter, 16 Şubat'ta "Türkiye'nin AB Adaylığı, Demokrasi, İnsan Hakları ve Kürt Sorunu" konulu bir toplantı düzenliyor. Toplantıyı düzenleyen isimler tanıdık: Apo'nun İtalya'ya getirilmesine önayak olan siyasetçi Ramon Mantovani ve Avrupa Parlamentosu'ndan Luisa Morgantini... Toplantıya Türkiye'den de İHD Başkanı Akın Birdal, Hadep'ten Feridun Yaşar, KESK Genel Sekreteri Sevil Erol ve Apo'nun avukatı İrfan Dündar katılacak. Türkiye'den de milletvekillerinin toplantıya davet edildiğini öğrenen Dışişleri Bakanı Cem, TBMM Başkanı Ömer İzgi'ye bir uyarı mektubu gönderdi. Cem, mektupta "bu toplantıya katılım sakıncalıdır" diye yazdı.

Yasemin TAŞKIN

"İrlandalı teröristler Prens'i kaçıracak"
İngiliz Gizli Servisi MI5, İrlandalı teröristlerin Prens William'ın telefon ve e-maillerini dinlemeyi planladığını ortaya çıkardı. Dinleme cihazları, MI5'in 18 yaşındaki Prensin Eylül ayında başlayacağı St. Andrews Üniversitesi'nde yaptığı güvenlik aramasında ortaya çıktı. Real IRA isimli örgüte bağlı teröristlerin cihazları yerleştirerek uzun vadeli bir plan yaptıklarını söyleyen MI5 yetkilileri, teröristlerin William'ı kaçırmayı planladığını iddia etti. Prens William'ın amcası da İrlandalı ayrılıkçı teröristler tarafından kaçırılmıştı. Üniversite rektörü kısa bir süre önce medyaya William ile bilgi sızdıran öğrencileri kovacağını açıklamıştı.

Barış süreci daha ileri götürülmelidir
Başbakan Bülent Ecevit, İsrail'in yeni Başbakanı Ariel Şaron'a bir kutlama mesajı gönderdi. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Ahmet Üzümcü aracılığıyla iletilen mesajda Ecevit şöyle yazdı: Seçimleri kazanmanız dolayısıyla sizi en içten dileklerimle kutlar, hükümet kurma çalışmalarınızda başarılar dilerim. Yakın ilişkilerimizin geliştirilmesi için beraber çalışacağımızı ümit ediyorum. Ortadoğu barış sürecinde kaydedilen gelişmelerin daha ileriye götürülmesi gerekmektedir...

Değer AKAL

Sidney'de eşcinsellere büyük tepki
Sidney 2000 Olimpiyatları'nın açılış yıldızı Nikki Webster'in oynadığı karakterin, homoseksüel festivali Mardi Gras'da canlandırılacak olmasına, Avustralyalılar tepki gösterdi. 13 yaşındaki Nikki'nin giysilerinin benzeriyle açıklamada bulunan Tina C. takma adlı homoseksüel Chris Green, dünyanın en büyük gay ve lezbiyen yürüyüşünde Nikki'nin kıyafetiyle ve açılıştaki karakteriyle yeralacağını belirtti.

Jodie Foster yerine Liv Ullmann
Cannes Film Festivali'nde, Amerikalı ünlü aktrist Jodie Foster'ın yerine, Norveçli aktrist ve film yönetmeni Liv Ullmann'ın jüri başkanı olacağı bildirildi. Festival yetkilisi Gilles Jacob, Ullmann'ın, tekliften büyük onur duyduğunu söylediğini belirtti. Foster, David Lincher tarafından çekilecek "Panic Room" adlı filmde oynayacağıgerekçesiyle jüri başkanlığından çekilmişti.

15 çift fare için aşk operasyonu
İngiltere'nin soyları tükenme tehlikesi altındaki tarla fareleri, Sevgililer Günü'nde yani yarın çiftleştirilecek. 15 çift fare özel olarak hazırlanan üreme kafeslerindeki saman yataklar üzerine ve özel havuzlarına bırakılacaklar. Dişi farelerin ortalama 8 yavru dünyaya getirmesi bekleniyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır