kapat

13.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Televizyonları yakıyorlar
Hindistan'daki depremden sonra Hintli Müslümanlar, "kötü ruhları kovmak ve başka bir deprem olmaması" için televizyonlarını yakıyor

Indian Express Gazetesi'nin haberine göre, Gucarat eyaletindeki Müslüman kesimin önde gelenleri, televizyonu "müstehcen mesajlar yayınlamak ve tanrının gazabına yol açmakla" suçlayarak, halka eğer depremlerin bitmesini istiyorlarsa televizyonlarını yakma çağrısında bulundu.

"ÖLMEKTEN İYİDİR!"
Eyaletin önde gelen Müslüman dini liderleri ve imamlar toplu namazlar sırasında, "müminlerden, en kısa sürede televizyon alıcılarını imha etmelerini" istedi. Bu çağrı üzerine insanlar "O sahneleri bir daha yaşamak istemiyoruz. Deprem yüzünden öleceğimize televizyonsuz yaşarız" diyerek televizyonlarını sokak ortasında yakmaya başladı.

DUA DA EDİYORLAR
Önce Teendarvaza, Ahmedabad ve Surat kentlerinde çok sayıda insan televizyonu yaktı. Mariapur kentinde sokaklarda televizyonlarını tahrip eden halkın resimlerininin gazetelerde yayınlanmasının ardından Chowk Bazar, Saudagarwad, Rander ve Patni Colony bölgelerinde de insanlar toplu halde televizyonları yakmaya başladı. Gazete ayrıca, depremden sonra cami, kilise ve tapınaklara gidenlerin sayısında önemli bir artış gözlendiğini yazdı. Tekrar deprem olmaması için halkın aldığı diğer bir önlem ise her gün toplu halde yapılan dualar.

Geçen hafta da Hindistan halkı bir medyumun "5 Şubat'ta çok daha büyük deprem olacak" kehaneti yüzünden paniğe kapılarak sokaklara dökülmüştü.

Ülkede 26 Ocak'te meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde resmi açıklamalara göre 18 bin kişi ölmüş, 600 bin kişi evsiz kalmıştı. Resmi olmayan tahminlere göre ise ölü sayısı 50 binin üzerinde.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır