kapat

10.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Haftanın...
...hediyesi

Dünyanın en geniş kapsamlı karnavalı 23 Şubat'ta Brezilya'da başlayacak. Çılgınlıkların sınır tanımadığı karnavalda, her yılki gibi yüzlerce asayiş olayına fırsat vermemek isteyen Rio polisi ise şimdiden kollarını sıvadı. Ölümleri ve salgın hastalıkları önlemekte kararlı olduğunu açıklayan yetkililer, bu amaçla karnavalda 20 milyon adet prezervatif dağıtılacağını belirtti. Bakanlığın kulanmayı unutanlar için de prezervatif şeklinde masklar dağıtacağı haftanın bilgileri arasında.

...önlemi
Vekil kavgalarına sahne olan, bu sırada yaşanan ölüm olayıyla da çok tartışılan TBMM, sorunun çözümünü 'kordon önlemi'nde buldu. Görüşmelerin yapılabileceği hoşgörü ortamını sağlamak ve barışçıl çözümler üretmek yerine kürsünün etrafının kırmızı bantla çevrilmesi kararı eleştirilirken, yapılan son açıklama da hayli şaşırtıcı idi: Engeli geçen vekillerin salondan atılacağı esasına dayanan önlem de sonuç vermezse kürsünün yeri değişecek. Öte yandan psikolojik önlem olarak yorumlanan çözümün, milletvekillerine güvensizlik anlamına geleceği de çıkan sesler arasında.

...vetosu
Memur maaş kararnamesi gibi tasarılar Bakanlar Kurulu'nda sıra beklerken, trafik kazasında yaşamını yitiren Nakşibendi lideri Esad Coşan'ın Süleymaniye'ye defni kararı ivedilikle alındı. Laiklikten bahsederken bir şeyhe statü verilmesi anlamında eleştiri gören karar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in vetosuna uğradı. Kararnameyi Başbakanlık'a geri gönderen Cumhurbaşkanı, taslağı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası'na aykırı olduğu için imzalamadığını açıkladı.

... ajanları
Rusların Lizbon'daki karargahına sızmayı planlayan İngiliz Gizli Servisi MI6, dört deneme de sonuç vermeyince çareyi iki fareyi ajan olarak kullanmakta buldu. Mickey ve Tickey isimli fareler, Rusların evinin kanalizasyonuna bırakıldılar. Cihazı ağızlarıyla taşıyarak kanala yerleştirdiler. Ve yine boruları takip ederek ajanların yanına ulaşarak operasyonu sonuçlandırdılar.

...iddiası
Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, yalnızca gece eğlencelerindeki görüntüleriyle medyaya yansımıyor. Eski first lady'nin zaman zaman ortaya attığı siyasi iddiaları da bir o kadar tartışılıyor. Özal, son olarak Ermeni tezlerinin tartışıldığı Ceviz Kabuğu programına telefonla bağlanarak Mesut Yılmaz'ın korkup istifa ettiğini iddia etti. Bayan Özal iddiasında, Ermeni soykırım tasarılarının yıllar önce ABD Senatosu'nda gündeme geldiğini, Mesut Yılmaz'ın da bundan korkup Dışişleri Bakanlığı görevinden ayrıldığını belirtti.

...korkusuzları
Türbanlı vekil Merve Kavakçı'yı kıyafeti nedeniyle eleştiren DSP'li Gönül Saray Alphan, pantolon giyerek içtüzük kurallarını ihlal edince, diğer kadın vekillerden de destek buldu. Merdivenlerden inip çıkarken etekle rahatsız olduklarını belirten kadın milletvekilleri, kışın da ince çorapla üşüdüklerini belirttiler. Bir de örnekleri vardı: "Hillary de pantolon giyiyor. Hem Meclis'te dik merdivenler var. Ne kadar dikkat etseniz de insan rahatsız oluyor. Uzun etek giyerseniz de zor oluyor."

...önerisi
Dekan Zekeriya Beyaz'ın bıçaklanmasına kadar tırmanan türban krizi, uzun süredir çözülemeyince Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden ilginç bir çözüm önerisi çıktı. Kız öğrencilerin başını açmamakta direndiği okulda, kız ve erkek öğrencilerin ayrı kapılardan alınarak, farklı sınıflarda sınava sokulmasına karar veren fakülte idaresinin bulduğu çözüm çok tartışılacağa benziyor. Harem-selamlık önerisi, İmam Hatipler'de karma eğitim gören türbanlı öğrencileri bile güldürdü.

KAÇA KAÇ?

Rakamlarla cep telefonu hastalığı:
Türkiye'de 14 milyon abonenin yüzde 52'si ilk cep telefonunu kullanıyor. geçtiğimiz yıl satılan cep telefonu sayısı 8.5 milyon adet. Bu yıl bu rakamın 7 milyon dolayında olacağı tahmin ediliyor.2000 yılında cep telefonu kullanıcılarının yüzde 43'ü makinesini yeniledi.Dünyada bu yıl toplam 525 milyon adet cep telefonu satılması bekleniyor.Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyonu'nun verdiği bilgiye göre ülkemizde geçen yıl 124 organ nakli gerçekleştirildi. Halen 5 bin 277 kişi sıra bekliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır