kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gerekli şeyler
Arif'in takvimi

12 Şubat, Pazartesi: Murat marka araba piyasaya çıktı (1971).

13 Şubat, Salı: Bülent Ersoy, Semra Özal'ın himayesiyle sahneye çıktı (1989).

14 Şubat, Çarşamba: Sevgililer günü.

15 Şubat, Perşembe: Türkiye'de İzcilik kuruldu (1912).

16 Şubat, Cuma: Teyyare Cemiyeti (THK) Ankara'da kuruldu (1925).

17 Şubat, Cumartesi: Medeni Kanun'un kabul edilişi (1926).

18 Şubat, Pazar: Kadir İnanır doğdu (1948).

Haftanın alıntıları

Travolta göbek atmalı
Selim Durak, Grease adlı filmi seyrettikten sonra: "Ben, bundan böyle, elime olanak geçerse, John Travolta'yı Boğaz'da, keseme elverişli bir çalgılı meyhanede oynarken görmek isterim." (Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık Ltd. tarafından yayımlanan bilgilerdir.)

MEYVE YEMİYORSUNUZ ONDAN
Geçtiğimiz hafta cuma günü sigarayı bırakma günüydü. Yine yapamadınız değil mi? "Bırakacağım, bu sefer kararlıyım" dediniz, yine olmadı. Peki sigarayı nasıl bırakırsınız? Buzdolabınızı tıklım tıklım meyve doldurmalısınız. Aklınıza her sigara düştüğünde de onlara saldırmalısınız. Hani çerez, çekirdek yiyin diyorlar ya siz onlara aldırmayın. Kilo almak, yağlanmak istemezsiniz herhalde. Çiklet de emin bir yol değil. Ne de olsa o da insanı acıktırıyor ve olay bir kısırdöngü haline geliyor. En iyisi meyve.

BEN KİMİM?
Ron Richards şöyle demiş: "Dedem biraz unutkandır, ama bana öğüt vermeyi sever. Bir gün, beni bir kenara çekti ve orada bıraktı." Bu alıntıyı 'Hayatını Kur Hayatını Yaşa' adlı kitaptan yaptım. 319 sayfalık kitapta bu ve bunun gibi pek çok özlü söz bulabilirsiniz. Kitabın yazarı Harvard İşletme Okulu'nun ve Amerika'nın en genç işletme profesörlerinden Mark Albion. Albion, bir gün 'Kimim? Ne istiyorum? Ne yapabilirim? Nereye gidebilirim?' sorularıyla uyanmış. İşte ondan sonra da hayatını anlamlandırmaya çalışmış ve 10 yıl içinde çözdüğü sırrı bir kitap haline getirmiş. Kitap iş ve özel hayatımızda tutkumuzu yeniden kazandırmayı hedefliyor. Siz de aynı şeyi hedefliyorsanız Boyner Yayınları'ndan çıkan kitabı her yerde bulabilirsiniz.

İMAJ TEZGAHI
Geçenlerde sokaklarda gözlük satan bir tezgahtar bağırıyordu: "İmaj var burda imaj. Gel tezgaha yap imajı" diye. Bu adam ne satıyor acaba diyerek hemen yanına yaklaştım tabii. Bir baktım bütün tezgahın üstü şu yeni moda koca gözlüklerle dolu. Pembesi, mavisi, kahverengisi. Hadi itiraf edin, bundan iki yıl önce ölseniz de bunları takmazdınız. Ben hâlâ takamam, çok büyük geliyor. Neyse diyeceğim o ki, çağın gerisinde kalmak istemiyorsanız, bir de suratınız çok ufak değilse muhakkak bu gözlüklerden almalısınız. Ben söylerim, gerisine karışmam. Fiyatları 5-15 milyon lira arasında değişiyor.

KESTANE PAHALI Bİ ŞEY
Bazen arkadaşlarla para toplayıp ortaklaşa kestane alıyoruz. Bu dünyanın en lezzetli yiyeceği bu kadar pahalı yani. Üşenmeyi bırakıp pazara kadar zahmet edersek hayatın bu kadar da pahalı olmadığını gözlerimizle göreceğiz. Pazarlarda kestanenin kilosu bir - birbuçuk milyon lira arasında değişiyor. Üstelik fırında da çok güzel közlenebiliyor. Başarmanız gereken tek şey üzerini bıçakla yarmak. Bu arada pazarcıya da sorun bakalım nerenin kestanesiymiş. Sinop'un Erfelek ilçesinden, Bursa'dan ya da Oylat'tan gelmişse durmayın iki kilo alın. Tadına doyamazsınız.

AJDA'NIN PEŞİNDEN
Türkiye'nin divası, süperstarı ve daha bilimum sıfatı Ajda Pekkan 1946 yılının 12 Şubatı'nda doğmuş. Eğer eski şarkılarının ya da eski gözlerinin hatırına onu bu mutlu gününde görmek isterseniz, İstanbul turuna hazırlanın. En çok Rumelihisarı'ndaki İskele Restoran'a, Ortaköy, Bebek ve Yeniköy'deki çeşitli balıkçılara gitmekten hoşlanıyor. Onu ararken yanınızda bir küçük rakı bulundurmayı da ihmal etmeyin. Kendisi balığın yanında rakı seviyor.

MALKOVICH MALKOVICH
Hayatınızda görüp görebileceğiniz en absürd filmlerden biri Being John Malkovich (John Malkovich Olmak). Eminim bir gün gelir bundan daha acayibini de yaparlar ama bu aralar elimizde absürdlerden bu var. Spike Jonze'un filmi, her dakika şaşıralım diye yapılmış sanki. Fakat bir zararı da var tabii. Onu gördükten sonra vizyondaki diğer filmleri beğenmek biraz zorlaşıyor. Belki de filmi çoktaaan seyrettiniz. Sözüm seyretmemiş olanlara.

Aslı E. Perker

asliperker@yahoo.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır