kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İş stresi kontrolden çıktı
Stresin özellikle öğretmenler, sosyal görevliler ve polis memurlarında daha yoğun görüldüğü ortaya çıktı. İş stresi, sırt ağrısı ve mide rahatsızlığı başta olmak üzere pek çok hastalığa sebep oluyor

Uzmanlar, yaptıkları araştırmalar sonucunda, işyerlerindeki stresin neredeyse tüm meslek gruplarında görüldüğünü ve çalışanların bundan olumsuz bir şekilde etkilendiğini ortaya koydular. Araştırmayı yapan doktorlardan Profesör John McLeod, 10 bin hasta üzerindeki çalışmadan sonra, işyerlerindeki stresin artık önemsiz bir sorun gibi değerlendirilmemesi gerektiğini belirtiyor.

McLeod, stresin artık sadece müdürleri ve yöneticileri değil; sıradan ofis çalışanlarını ve işçileri de ciddi bir biçimde etkilediğini de söylüyor.

Özel sektörde çalışanların, daha üretken olmak adına daha çok çalışıp daha çok sorumluluk almasının stresin artmasındaki en önemli etken.

İşyerlerinde yoğun olarak yaşanan stresin, çalışanlarda sırt ağrısı ve mide rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına yol açtığını belirten McLeod, "Stres özellikle öğretmenler, sosyal görevliler ve polis memurlarında daha da yoğun görülüyor," diyerek olayın ciddiyetinin altını çiziyor.

TAVSİYE BİRİMİ
Çalışanların performanslarını da düşüren stres karşında şirketler de boş durmuyor. İngiltere'nin önde gelen bin firmasında strese karşı tavsiyelerde bulunarak adeta bir terapi uygulandığını anlatan Dr. Marian Roden, işyerlerindeki stresi tavsiyeler vererek azaltmaya çalıştıklarını ancak yine de birçok insanın şikayetçi olduğunu belirtiyor.

Bu tavsiye servisinin, ne olursa olsun insanların hemen ulaşabilecekleri bir dayanak olarak büyük önem taşıdığını söyleyen Roden, çalışanları eski sağlıklarına ve üretkenliklerine kavuşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtiyor.

Günde onaltı saat çalışan yöneticilerini, hiç uyumadan yola çıkan ve direksiyon başında uyuya kalıp kaza yapan kamyon şoförlerine benzeten Dr. Michael Reddy ise, ICAS firmasında strese karşı tavsiyelerde bulunan doktorlardan biri...

Profesör John McLeon, bu tavsiye servisinin Amerika'da, İngiltere'den daha çok ilgi gördüğünü ve Amerika'da çalışanların bu tavsiyelere daha sıcak baktıklarını belirtiyor.

Dış Haberler


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır