kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
İtinayla kızlık zarı dikilir
Bakirelik tabusu nasıl 'aşılıyor'? Dr. Evlioğlu, kızlık zarı (Hymen) tamiri için sıraya giren kadınları anlatıyor

Türk toplumunun tabularından biri bakirelik. Erkekler 'el değmemiş kız' arıyor. 'Yatılacak kadınlar' için sorun yok ama ya 'evlenilecek kadın' olmak isteyenler? Onlar da işin kolayını bulmuş. Çalıyorlar bir kadın doğum uzmanının kapısını, 'dikin' diyorlar. Operasyonla ne kirletilmişlik duygusu kalıyor ne koca bulamama korkusu... Kadın doğum uzmanı Dr. Sedat Evlioğlu chivi.com sitesinde bakın neler anlatıyor: "Hymen'in bir namus bekçisi olarak tıp kitaplarında adı yok, dolayısıyla bu ameliyatın da tıpta yeri yok. Fakat kızlık zarını kaybetmiş ve bunu evlilik için engel olarak gören insanlar tamir yoluna gidiyor. Doktorlar da yardımcı oluyor."

FANTEZİ İÇİN GELEN VAR
"Kendisini kız gibi pazarlayabilmek için defalarca kızlık zarını diktirenlere de raslanıyor. Bazısı da fantezi için yapıyor. Doğurmuş olduğu halde diktiriyor. Yabancı bir adam, yanında bir kadınla geldi. Sanıyorum satıcısı idi. Belli aralıklarla o kızı, zarını diktirmek üzere getirdi bana."

ERKEĞİN HOŞÇAKAL HEDİYESİ
"Birlikte yaşadığı kızdan vazgeçmek istediği zaman, bekaretin kaybı, "kızlığımı bozdun" diye önüne sürülmüşse, erkek tarafından tamir isteği de oluyor. Kıza, "Tamam ben senin kızlığını bozdum, ama tamir ettireceğim" deyip getiriyor."

ESKİDEN ZİFT DÖKERLERDİ
"Osmanlı'da kızlığını kaybetmiş kızlar bir kaşık içinde asfaltı (zift) eritip vajinasına dökermiş. O kızgın madde vajina duvarlarını yakarak yapışır ve ilk ilişkide de yapışmış duvarlar yırtılarak kanar. Kızları hamama götürme geleneği de buradan çıkmış. Hamamda zift erir çünkü."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır