kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Af başvuruları 50'yi buldu
10 yıla kadar ceza indirimini öngören şartla tahliye yasası kapsamı dışında kalan suçlardan hükümlü veya tutuklu bulunanlar, Anayasa Mahkemesi'ni başvuru yağmuruna tutuyor.

Anayasa Mahkemesi'ne şu ana kadar 50 ayrı mahkemeden af yasasının iptaline ilişkin başvuru yapıldı. Başvurular arasında af kapsamı dışında tutulan zimmet, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, işkence, resmi belgede sahtecilik, uyuşturucu kaçakçılığı, ırza tecavüz, dolandırıcılık ve hileli iflas suçları da bulunuyor. Anayasa Mahkemesi'nce ön incelemeleri yapılan başvurular, esas yönünden haklı bulunursa, af yasasının kapsamı genişleyecek ve yasa kapsamında tutulan çok sayıda suç da bu sayede af kapsamına girmiş olacak.

Ankara DGM'ye bugüne kadar, TCK'nın 125. maddesinde yer alan ve idam cezasını öngören vatanı bölmeye teşebbüs suçu ile 146. maddede yeralan ve idam cezasını öngören Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs suçundan 20'ye yakın başvurduğu yapıldığı ancak bu taleplerin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmeden reddedildiği öğrenildi. Bu durumda, aralarında Apo ve PKK'nın ikinci adamı Şemdin Sakık'ın da bulunduğu, binlerce terör suçlusunun affa ilişkin umutlarının da önü kesilmiş oldu.

Ersin BAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır