kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Polis çetesi dehşeti
Eski Özel Harekatçı bir polisin lideri olduğu çete, erkek öğretim görevlisini kaçırarak tecavüz etti ve bu çirkin olayı kasete alıp şantaj yaptı. Yakalanan polisin evinden bir cephanelik çıktı

Ankara'nın göbeğinde filmlere konu olacak korkunç bir olay yaşandı. Özel bir şirkette çalışan ayrıca ODTÜ'de part-time görev alın erkek öğretim üyesi, kaçırıldı, silah zoruyla tecavüze uğradı ve şantajla parası gaspedildi.

Doç. F.Y.'nin savcılığa başvurarak şikayetçi olmasıyla ortaya çıkan olay 14 Ocak'ta gerçekleşti. Mamak Emniyeti'nde görevli polis Muhammet Akçay, hemşerisi Fethi Özbey ve Fuat Özen'le birlikte F.Y.'yi (46) kaçırdı. Akçay'ın Elvankent'teki evinde elleri kelepçelenen F.Y.'ye Özen tecavüz etti ve bu çirkin olayı Akçay video kamera ile kaydetti.

30 bin dolar aldılar
F. Y'yi döverek üzerindeki 100 milyon lirayı alan çete elemanları doçentten 700 milyar lira daha istedi. Bu parayı bulamayacağını belirten F.Y, bankada 30 bin doları olduğunu açıklayarak bu parayı vermeyi kabul etti. Sabah saatlerinde bankaya götürdükleri F.Y'nin çektiği 30 bin doları alan çete üyeleri,şantaj yaparak 50 milyar lira daha vermediği takdirde çektikleri kaseti çoğaltıp dağıtmakla tehdit ederek 1 gün süre verdi. Aradan geçen 1 günlük süre içinde bu parayı temin edemeyeceğini söyleyen doçentle pazarlık yapan çete 6.5 milyara razı olarak F. Y'yi bıraktı.

Şantajın sonunun gelmeyeceğini düşünen F.Y. serbest kalır kalmaz savcılığa başvurarak şikayetçi oldu.

EV Cephanelik gibi
Bunun üzerine güvenlik güçleri Akçay'a buluşma tuzağı kurdu ve F. Y'den para alırken suçüstü yaptı. Akçay'ın evinde yapılan aramada tecavüz kasetinin yanısıra silahlar ve olayda kullanılanların da aralarında yer aldığı 6 kelepçe bulundu.

Eski Özel Harekatçı olan 10 yıllık polis Akçay'ın evinde, 1 Kaleşnikof, 1 tabanca, 6 el bombası, 2 uçaksavar mermisi ve binlerce mermi bulundu. Akçay ve Özbey tutuklandı, Özen'in ise arandığı bildirildi.

Açığa alınan Akçay'ın polislikten ihracı için hakkında işlem başlatıldı. Zorla alıkoyma, fiili livata, gasp, şantaj ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından haklarında dava açılan sanıklar hakkında 55'er yıl hapis cezası istendi.

Ahmet KÖPRÜLÜ-Ünsal ERGEL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır