kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Repo gözde
Borsa: Merrill Lynch'in Türk tavhillerine yönelik "satın" tavsiyesi, ardından Türk Telekom'la ilgili olumsuz haberlerle dalgalı bir seyir izledi.

Reel sektörün istekleri doğrultusunda 'program deliniyor mu?' kaygısı da eklenince endeke haftayı yüzde 9.49'luk kayıpla 9 bin 545 puandan kapattı. Borsanın bu haftada da direnç noktasını kırarsa 8 bin 800 seviyelerine kadar gerileyebileceği konuşuluyor.

REPO: Bankaların disponobilite ihtiyaçları nedeniyle geçen hafta repo faizleri net yüzde 45 civarında seyretti. Ancak bu hafta beklenti faizlerinin geçen haftaki gibi yüksek düzeyde gitmeyeceği yönünde.

BONO: Hafta içinde özellikle yabancıların kısa vadeli bonoda satışa geçerek faizlerin yüksek kalması için çaba sarf ettiği gözlendi. Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp'ın Telekom ile ilgili açıklamaları bono bileşiklerinin yüzde 65-66 aralığında seyretmesine neden oldu. Faizin yüzde 60-68 aralığında seyretmesi bekleniyor.

DÖVİZ: Hafta içinde bankalar Merkez Bankası'ndan net 165 milyon dolar aldı. 13 Şubat günü İş-Tim'in GSM 1800'ün ikinci taksidi olan 2.4 milyar doları yatıracağı yönündeki beklenti ve 14 şubat günü Hazine'ye gelecek 500 milyon euro piyasada olumlu bir hava yaratmış durumda.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır