kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Etibank satılıyor Demirbank'a 5 talip
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, ihale sürecindeki Demirbank ile beş yatırımcının ilgilendiğini, Etibank'ın da satış sürecinin başladığını açıkladı

Etibank start aldı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kapsamında bulunan Etibank'ın satış süreci başlatıldı. BDDK'dan yapılan açıklamaya göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Etibank'ın da daha önce satışa çıkarılan 8 fon bankası için belirlenen sürece uygun olarak satılmasını kararlaştırdı. Buna göre banka ile ilgilenenler 26 Şubat'a kadar başvuruda bulunacak. İhale süreci Mayıs ortasında sona erecek. Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

SON TARİH 26 ŞUBAT
"Etibank'la ilgilenen yatırımcılar 26 Şubat 2001 tarihine kadar kuruma başvuracaklar, kurum ise başvuru sahiplerinden banka sahibi olacaklarda aranan koşulları taşıyanları 2 Mart 2001 tarihine kadar belirleyecek.

Belirlenen yatırımcılara 16 Mart 2001 tarihine kadar ön inceleme ve öneride bulunma süresi verilecek. Kurul, bu önerileri de dikkate alarak satış şartnamesini 30 Mart 2001 tarihine kadar yayınlayacak."

Açıklamada, yatırımcıların bu şartnameye uygun tekliflerini gerektiğinde inceleyerek (due dilligence) 5 hafta içinde Fon'a iletecekleri, bu tarihten itibaren 1 hafta içinde ihalenin sonuçlandırılacağı bildirildi.

Demirbank incelenecek
İhaleye çıkartılan Demirbank'a 5 yatırımcıdan ilgi geldi. BDDK'dan yapılan açıklamaya göre ilgi duyan ve aranan koşulları taşıyan 2'si yabancı olmak üzere toplam 5 yatırımcı grubu belirlendi. Kurul, Demirbank için açıklanan özel satış yönteminin ilk aşamasını oluşturan ve bankaya ilgi duyan yatırımcıların seçimini amaçlayan çalışmanın, açıklanan takvime uygun olarak sonuçlandırıldığını bildirdi.

İKİ ADAY YABANCI
BDDK'dan yapılan açıklamada, ayrıntılı inceleme (due dilligence) yapmak üzere başvuran 2'si yabancı toplam 5 yatırımcı grubunun, banka sahibi olacaklarda aranan koşulları taşıdıklarının belirlendiği belirtildi. Kurul bu yatırımcılara bankada gerekli inceleme yapmaları ve teklifleri hazırlamaları konusunda izinlerin verilmesine karar verildiğini açıkladı.

5 adaydan birisi Borsa'ya açıklama gönderen Akbank. HSBC ve Oyak Grubu'nun da bu sürece katıldığına kesin gözüyle bakılıyor.

Demirbank için açıklanan özel satış prosedürü uyarınca, bankaya talip olan yatırımcıların banka hesapları üzerindeki incelemelerini 3 hafta içinde tamamlamaları ve tekliflerini Kurulu'na bildirmeleri gerekiyor.

Eksik sermayeye 6 ay süre verildi
Başkanlığını Zekeriya Temizel'in yürüttüğü BDDK, yılsonunda bankaların uygulamaya başlayacağı yeni iç kontrol ve risk yönetimini kurallarının detaylarını da belirledi. Dün yayınlanan tebliğe göre sermaye yeterliliği oranının yüzde 8'in altına düşmesi halinde, bankalar 6 ay içinde sermayelerini artıracaklar. "Piyasa riskini" de içeren yeni sermaye yeterliliği düzenlemesi, 1 Temmuz 2002'den itibaren konsolide bazda hesaplanmaya başlanacak. Tebliğe göre konsolide edilmemiş veya konsolide mali tablolar üzerinden elde edilen sermaye yeterliliği standardı oranınına ilişkin tablolar her 3 ayda bir mart, haziran, eylül ve aralık ayları sonları itibariyle düzenlenecek ve en geç belirtilen tarihleri takip eden bir aylık süre içerisinde kuruma gönderilecek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır