kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Bush sevmediği lidere suikast emri verebilecek
Amerİka Başkanı George Bush'a, ulusal güvenlik açısından gerekli görmesi durumunda, yabancı ülke devlet başkanlarına suikast düzenleme emri verme yetkisi yeniden getiriliyor. Georgia Eyaleti Cumhuriyetçi milletvekili Bob Barr, ülke çıkarlarına karşı büyük tehdit oluşturan yabancı devlet adamlarına karşı başkanın emriyle gerekirse suikast düzenlenebilmesine olanak tanıyan yasa tasarısı hazırladı. Öldürme yetkisi yasası 1976 Ford döneminde yasaklanmıştı.

Clinton Beyaz Saray'da ne var ne yok götürmüş
Kendisine ait olmayan eşyaları Beyaz Saray'dan götürmekle suçlanan ABD eski başkanı Bill Clinton hakkındaki iddialar bitmiyor. Washington Post gazetesi şimdi de, Clintonlar'ın daha geçen yıl New York'tan ev satın alır almaz Beyaz Saray'ın mobilyalarını götürmeye başladıklarını iddia etti. Gazete, Clinton çiftinin bir televizyon sehpası, bir oyun masası, bir kahve sehpası ve bir bambu masadan oluşan mobilyayı New York'taki evlerine taşıdığını iddia etti.

Fransız köylü liderine3 ay hapis cezası geliyor
Fransız köylülerinin lideri Jose Bove'nin başı beladan kurtulmuyor. Bove, 5 Haziran 1999'da Montpellier'deki Uluslararası Tarım Araştırmaları Merkezi'ndeki 3 bin adet genetik pirinç bitkisine zarar verdiği gerekçesiyle yargılanıyor ve 3 ay hapsi isteniyor. Bu eylemi, dünyayı hormonlu ve genetik olarak değiştirilmiş ürünlere karşı uyarmak için gerçekleştirdiğini söyledi ve "Pişmanlık duymuyorum" dedi. Bove daha önce de Mc Donald's eylemi ile 3 ay hapis yatmıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır