kapat

10.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eminem'den selam var!
Geçen hafta ikinci nesil GPRS ürünlerini görmek ve onlar için tasarlanmış uygulamaları incelemek amacıyla bir günlüğüne Stockholm'deydim.

GPRS kısa adıyla bilinen, radyo frekanslarının paket aktarımı sayesinde cep telefonlarının sürekli internete bağlı olabilmesini sağlayan teknolojiyi ilk uygulayan Motorola, şimdi de ikinci kuşak aygıtları tanıtıyor. Yeni uygulama ve cihazların dünyanın her yerinde aynı anda duyurulması amacıyla ay sonuna kadar günlük ve haftalık yayınların sabretmesini rica ettiler. PC Magazine dergisinin Mart sayısında bu konu ile ilgili ayrıntılı bir yazı bulacaksınız.

Bu arada ünlü müzik grubu Eminem'i tesadüfen de olsa görmüş oldum. Bilişim ve teknoloji yazarları maalesef her yerde aynı. Bilişim dışındaki konulardan haberimiz bile yok. Avrupa'nın her yerinden gelmiş o kadar dergi yazarı, sabah kahvaltısında yan masada oturanların Eminem grubu olduğunu anlayamadık. Otelin dışında biriken genç kızların çığlıklarını duyunca 'ne çabuk haber almışlar bizim buraya geldiğimizi' diye şaka yapanımız bile oldu.

Adamları hiçbirimiz tanımadık ve tanımamakla hakikaten ayıp ettiğimizi akşam anladık. Otelin lobisindeki piyanoya oturup uzun bir resital verdiler. Öyle eğleniyorlardı ki menajerlerinin 'hadi gidelim' ısrarını uzun süre duymazdan geldiler. En sonunda piyanoyu çalan, sabırsız menajeri susturmak için mecburen ayağa kalktı. O arada bir şarkı da ayaktayken çaldı.

İşin adaletsiz tarafı, dışarı çıkıp o soğukta bütün gün onları bekleyen hayranlarını kucaklamadılar da kendilerini tanımayan gazetecilere nefis bir resital verdiler. Hak etmediğim bu ayrıcalıktan utandım doğrusu. Mutlaka aranızda Eminem hayranları vardır. Size bol bol selamları var, çok ciddiyim.

mozdemir@sabah.com.tr


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır