kapat

10.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ruhuh Gıdası
Caz babalarının portreleri

Sony Müzik Portrait Jazz Serisi / 2

Sony, 'nice price' (cici fiyat) etiketiyle piyasaya sürdüğü caz ikonlarının bir nevi portre teşkil eden albümlerini yayınlamaya devam ediyor. Bu seferki toplu çıkarmada, yine Miles Davis var Ğustanın bu kez farklı bir portresi sunuluyor- Dave Brubeck, Stan Getz, Bill Evans, Charles Mingus, Chet Baker ve Thelonious Sphere Monk var. Geride bıraktığımız yüzyılın be-bop, fusion, soul gibi türlerinin mucidi bu 'caz babalarının' birer portrelerinin evinizin arşivinde bulunması Allah'ın emri.

Televizyondan çıkan türküler
Vizontele (Film Müziği) / Kardeş Türküler

(Kalan Müzik)

Yılmaz Erdoğan'ın 'Vizontele'si seyirci rekoru kıradursun, filmin müzikleri de Kalan Müzik'ten piyasada. Herhalde hepiniz filmi seyredeceğinizden mütevellit, filmdeki şarkılarla da az buçuk tanış olacaksınız diye düşünüyoruz. Mezopotamya müziğine ve kültürüne meraklı olan, Açıkhava'daki konserlerinde de epey bir dinleyici kitlesi olduğunu müşahade ettiğimiz Kardeş Türküler imzalı Vizontele soundtrack projesi, Erdoğan'ın deyimiyle; "oraların eşsiz kaosunu pek güzel anlatıyor." Biz oraların herhangi bir şeyine yabancıyız. O zaman durup dinlemekte fayda var.

Şiir ve müzik 'yaka' dinlemez
Karşıyakadan Güldeste (Türk ve Yunan şiirleri ve müzikleri) / Yannis Saoulis (Seslendirenler: Tilbe Saran, Metin Belgin)

(Eastern Gate / Hammer Müzik)

Yunan ve Türk müziklerinin 'sentezinden' yola çıkıp kendine özgü bir şey yaratan Yannis Saoulis, bir iki yıl önce sinemalarımızda da gösterilen -Memoli'nin başrolünde oynadığı- "Kayıkçı" filminin müziklerini hazırlamıştı. Albüm için çalışırken, tiyatro sanatçımız 'Kontrabas' Metin Belgin'le tanışan Saoulis, Türk ve Yunan şiirlerinin yer aldığı güzel bir albüm daha yapmaya karar vermiş. İşte şimdi bu çalışma, Orhan Veli'sinden, Melih Cevdet'ine, Kavafis'inden, Nazım Hikmet'ine kadar türlü şairin eserlerine, Tilbe Saran'la Belgin'in kattığı güzel yorumlarla piyasada. Şiir albümlerinin pek bir moda olduğu günümüzde, bundan iyisi can sağlığı...

Ayşe Deniz Poyraz

adp@sabah.com.tr


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır