kapat

05.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
RTÜK korsan yayın iddialarını sürdürüyor
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Nuri Kayış, maç naklen yayını ihalesini kazanan Digiturk-Atlas Yayıncılık Ortaklığı`nın ``korsan yayın`` yaptığı iddialarını yineleyerek, konunun Çarşamba günü toplanacak Kurul gündeminde ilk madde olarak ele alınacağını açıkladı.
Başkan, RTÜK`ün Digiturk`e yayın izni vermediğini, bu kuruluşun korsan yayın yaptığını ifade ederek, "Futbol Federasyonu`nu, bu kuruluşu ihaleye almaması için uyarmış, yayıncı olarak kabul etmediğimiz bu kuruluşun ihaleye girmesinin hukuki sorun doğuracağını söylemiştik. Ancak bu uyarımız dikkate alınmadı ve ihaleyi Digiturk-Atlas Yayıncılık Ortaklığı kazandı." diye konuştu. Geçen yıl sonunda Digiturk hakkında açtıkları davanın sürdüğünü, ancak ortada fiili bir durum olduğuna dikkat çeken Kayış sözlerini şöyle sürdürdü: "`İhaleyi alan bu kuruluş, maçları yayınlamaya hazırlanıyor.
Hukukçularımız da konu üzerinde çalışıyor. Bu durumda maç yayınlarını da banda kaydederek, mahkemeye ek delil olarak sunacağız. Ayrıca, bu konu Çarşamba günü toplanacak olan Üst Kurul gündeminde ilk madde olarak ele alınacak. Bu toplantıda hukuki olarak başka neler yapılabileceğini tartışıp, karara bağlayacağız."
Başkan Nuri Kayış, RTÜK`ün maç yayınını durdurma gibi bir yetkisi bulunmadığını da belirterek, ``Bildiğiniz gibi, RTÜK yayın öncesi değil sonrası denetim yapan bir kuruluş. Dolayısıyla yayının durdurulması gibi bir müdahale söz konusu değil`` diye konuştu.

FP Genel İdare Kurulu toplandı
FP Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Recai Kutan başkanlığında FP Ankara İl Başkanlığı'nda toplandı. FP Genel Başkanı Recai Kutan, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kutan, enflasyon rakamlarının uzun yıllardan sonra yüzde 30'un altına inmesini değerlendirirken, ''12 aylık ortalama enflasyon yüzde 50'nin üzerindedir. Bu itibarla, herhangi bir başarı iddiasında bulunmak ekonomiyi bilmemek anlamına gelir'' dedi.
Kutan ayrıca, TBMM iç tüzük değişikliği ile ilgili grup başkanvekillerinin biraraya gelerek uzlaşma noktasına varmalarında fayda olacağını ifade ederek, ''Temennim, baştan beri bir uzlaşmanın temin edilmesidir'' diye konuştu.

Nakşibendi tarikatı liderini kaybetti
Nakşibendi tarikatının lideri olarak tanınan Esad Çoşan, Avustralya'nın Sidney kentinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Sekiz gün sonra kurtuldu
Hindistan'da, 26 Ocak'ta meydana gelen deprem sırasında kuyuya düşen 17 yaşındaki bir genç, tam 8 gün sonra sağ çıkarıldı. Görgü tanıkları, gencin, deprem bölgesindeki Baççau kenti yakınında bulunan Sikaravadi köyünde düştüğü kuyudan dün çıkarıldığını söylediler. Arcun Bhai adlı genci kurtaran komşuları, gencin deprem sırasında bomba atıldığını sanarak kuyunun yanındaki barınağa sığındığını, barınağın ise depremde kuyuya düştüğünü belirttiler. Komşuları, gencin yukarı doğru taş atmasıyla kuyuda olduğunu farketmişler.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır