kapat

28.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dostluğun mekânı: Miro
Kadıköy Bayramyeri'nde hizmete giren 'Miro' Cafe-Restoran, daracık sokağı bayram yerine çevirdi. İspanyol ressam Miro'nun adını taşıyan mekan, kısa sürede dostların buluşma yeri oldu

İstanbul'un Anadolu yakası şirin bir mekana kavuştu. Bu mekan Kadıköy Bayramyeri'nde birkaç ay önce hizmete giren Miro Cafe-Restoran. Özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilerin uğrak yeri olan Miro, ilk bakışta şık görüntüsüyle müşterisine 'pahalı bir mekan' izlenimi verse de mönüyü elinize alıp fiyatlara bakınca şaşırıyorsunuz. 90'ların klasikleşen yabancı pop parçalarının çalındığı Miro'da günün ana yemeğini 1.5 milyon ile 2.5 milyon lira arasında yemeniz mümkün.

Adını dünyaca ünlü İspanyol ressam Joan Miro'dan alan ve duvarlarında soyut resmin babasına ait tabloların asıldığı mekan; müşterisine bu resimlerle doğal bir meditasyon yaşatıyor.

'AÇIK' MUTFAK
Miro'nun dekorasyonunu mimar Yılmaz Kekeç yapmış. İki katlı mekanın üst katını sedir tarzı oturma grubuyla dekore eden Kekeç, Miro'nun farkını şöyle anlatıyor: "Yıllarca mimarlık yaptım. Ancak özellikle gençlerin ve ailelerinin gönül rahatlığıyla gelebileceği bir mekan açma hayalim vardı. Kalite ve ucuzluğu Miro'da hayata taşımayı istedik; bunu büyük ölçüde de başardık."

Miro'nun genç ortağı Yeşim Şenol ise sıradan müşteri-patron ilişkisinin dışında mekan sahibi olarak dostluğu esas aldıklarını söylüyor. Şenol; "Buraya gelen insanların gönül rahatlığıyla yemeklerini görmeleri için özellikle Miro mutfağını açık bıraktık" diyor. Türk, Amerikan ve İtalyan mutfaklarının lezzetlerinin sunulduğu Miro'da, İtalyan mutfağının spagetti çeşitlerini, Amerikan mutfağının birbirinden güzel burgerlerini ve Türk mutfağının et ve tavuk ızgaralarını tatmanız mümkün.

Mönüden fiyatlar
Peynirli ve sarmısaklı ekmek 500.000
İtalyan salatası 800.000
Kahvaltı tabağı 900.000
İspanyol omlet 850.000
Cheese Burger 700.000
Tavuklu ve sebzeli dürüm 1.000.000
Kiremitte köfte 1.700.000
Spagetti Bolognese 1.400.000
Ev yapımı Kayseri mantısı 1.150.000
Apple Pie 1.000.000
Brownie 1.000.000

ALPER URUŞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır