kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Vekillerin duası havayı şaşırttı
Meclis Başkanı Ömer İzgi, eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve çok sayıda milletvekili, yurt çapında süren kuraklığın sona ermesi için, dün Ankara'da yağan yağmura rağmen "yağmur duası" yaptılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genelgesi uyarınca dün tüm camilerde Cuma namazının ardından yağmur duası yapıldı. Ankara'da sabah güneşli olan hava, öğle saatlerinde çiseleyen yağmura dönerken, TBMM Camii'nde de yağmur duası yapıldı.

DUA TERS TEPTİ
Meclis Başkanı Ömer İzgi ve FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın yanısıra çok sayıda milletvekilinin katıldığı Cuma namazının ardından TBMM Camii imamı Mustafa Aygün, önce yağmur duasının orjinalini okudu. Aygün'ün daha sonra Türkçe olarak tekrarladığı duaya milletvekilleri "amin" diyerek katıldı. Siyasiler imamın duasına uyarak ayağa kalktı ve ellerini göğe açıp yağmur için dua etti. Demirel'in her Cuma gittiği Çankaya Camii'nde de yağmur duası yapıldı. Demirel de duaya katıldı. Ancak çiseleyerek de olsa yağış varken yapılan yağmur duası, Başkentte ters etki yarattı. Kapalı havanın yerini, açık ve güneşli hava aldı. Bu ilginç tesadüf yağmur duasına çıkan milletvekillerini de şaşırttı.

ECEVİT YAĞMURA YAKALANDI
TBMM Başkanı Ömer İzgi başta olmak üzere milletvekillerinin yaptığı yağmur duası pek işe yaramadı ama Başbakan Ecevit , Başbakanlık'tan çıkarken yağmura yakalanmaktan kurtulamadı. Koruma görevlileri şemsiye ile Ecevit'i ıslanmaktan kurtardı.

YAĞMUR DUASI NASIL YAPILIR?
Yağmur duası arazide yapıldığı zaman iki el yere konularak yağmur yağması için Allah'a yalvarılır. Camide yapılan dualar için ise, eller göğe açılır, imamın duasına katılınır. İlk Hz. Muhammed'in yaptırdığı dua şöyle:

"Allahım, bize yardım eden, içimize sinen, ferahlık veren, bol yararlı, her tarafı kaplayan, her tarafa akıp giden, her tarafı sulayan, genel, yaygın bir yağmur ihsan eyle. Allahım bizi yağmurla sula. Bizi ümitlerini yitirmiş kimselerden eyleme. Bizi göğün bereketlerinden sula. Bize yeryüzünün bereketlerinden ihsan eyle. Ey cömert, kerem sahibi Rabbimiz: Biz senden mağfiret dileriz. Şüphe yok ki sen bağışlayıcısın. Bize gökten bol bol yağmur yağdır."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır