kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Kahraman Barney 17 can kokladı
Sivil Savunma'nın tecrübeli köpeği Barney, Hindistan'da enkaz altında kalan 17 insanın yerini bulup, onları hayata taşıdı

Hindistan'da yaşanan deprem felaketinin ardından hemen bölgeye koşan 35 kişilik Türk kurtarma ekibi, 17 Ağustos depremi sonrasında kazanılan tecrübeyle göz dolduran bir çalışma sergiledi. Sivil Savunma Arama Kurtarma'nın 15, GEA'nın 8, Akut'un 12 üyesinin oluşturduğu ve Ankara Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Komutanı Zekai Sarıarslan'ın başkanlığını yaptığı Türk ekibi, enkaz altından 17 kişiyi kurtardı. Bu başarıdaki en büyük pay ise Sivil Savunma'nın demirbaşı Barney'ye aitti. Bu kahraman köpek enkaz altında can çekişen 17 kişinin yerini buldu ve çıkarılmalarına yardım etti. Sivil Savunma Başkanı Sarıarslan, Barney'i şöyle anlatıyor:

KADROLU ELEMANIMIZ
"Barney 6 yaşında. Dünyadaki en iyi kurtarma köpeklerinden biridir. Bizim sivil savunma ekiplerimiz tarafından özel yetiştirildi, kadrolu elemanımız. Barney Tayvan'da ve El Salvador'da çok hayat kurtarmıştı. Bu yüzden onu Hindistan'a da götürdük. Sadece bizim çalışmalarımızda değil, İngiliz ve İsveç grupların çalışmalarında da faydalı oldu. Hindistan ordusu çalışmalarında da vardı. Bizim çalıştığımız bölgede tek arama köpeği Barney'di. Dördüncü gün diğer ülkelerin köpekleri geldi. Barney için kurtarma bir oyundur. Kendine arkadaş bulmak için arar. Başarılı olduğunda özel bir ödül vermeyiz, sadece başını okşarız. Bu onu çok mutlu eder."

OYUN SANIYOR
Barney hayat kurtarmayı arkadaş bulma oyunu sanıyor. En sevdiği ödül başının okşanması.

İŞTE FAY!
Hindistan'da 30 bin bin can alan fayın görüntüsü bile tüyler ürpertiyor. Depremin merkez üssü olan Dhor köyündeki fayın uzunluğu 200 metre. Yanı iki futbol sahası kadar. Fayın kimi yerlerinde yarılma o kadar şiddetli olmuş ki, kraterler meydana gelmiş. Yerkabuğunun adeta bir hamur şeklini aldığı bu felaket uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek.

RECAİ KÖMÜR -NEJDET ÇOKAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır