kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Boruda nakliye skandalı
İzmit'te fırınlı sistem ile galvaniz üreten Galva fabrikası, bölge kamyoncularının eline düştü. Fabrika sahibi kamyonlarıyla nakliye yapmak isterken, kamyoncular "Ya biz taşırız ya fabrikan kapanır" diyor

Mayıs ayında İzmit Arslanbey'de faaliyete geçen, Türkiye'nin ilk fırınlı sistemle galvaniz üreten Galvaniz 2 fabrikası, nakliyecilerle yaşadığı sorunlar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Nakliye işlerini bölge dışından kamyonlara yaptırmak isteyen Galva2 Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Tezcan, bölge kamyoncularının baskısıyla karşılaştı.

İLK OLAY DEĞİL
Galva 2'nin anlaşmazlığa düştüğü nakliye şirketi Arstaş Nakliye Kooperatifi Başkanı Temel Yılmaz "Ya bize taşıttıracak mallarını ya da fabrikayı kapatacaklar" derken, Galva 2 Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Tezcan, "Biz kimseye haraç vermeyiz. Profesyonel bir firmayız ve profesyonellerle çalışmak bizim en doğal hakkımız" diyor.

Ortamı elektriklendiren kavganın temeli Temmuz ayına dayanıyor. Galva 2 Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Tezcan, bu olayı şöyle anlattı: "Buraya fabrikayı kurduğumuzda Arslanbey'de yaşayan insanları işe aldık. Hatta nakliye işimizi de onlara verdik. Ancak geçen Temmuz ayında nakliye için bizden çok fazla miktarda para istediler. Bu şartlarda çalışamayacağımızı söyleyince de olay çıkardılar, çalışanlarımızı dövdüler. O günün şartlarında Vali, Emniyet ve Jandarma devreye girerek olayların büyümesini engelledi. Anlaşma bitince bize yeni bir öneride bulundular ve yüzde 100'e yakın bir zam talebi ile karşımıza çıktılar. Bu durumda onlarla çalışamazdık" dedi.

YA VER YA GİT
Arstaş Nakliye Kooperatifi Başkanı Temel Yılmaz ise bu işten vazgeçmeyeceklerini söylüyor. Yılmaz, "Arkamızda halk desteği var. Eğer bizim topraklarımıza farbrika kurduysa bu toprağın insanları ekmek yiyecek. Biz ona güvenerek kamyonlarımızı yeniledik, bankalardan kredi çektik. Şimdi ise vazgeçtiğini söylüyor. Biz tepkimizi dile getireceğiz" dedi.

Birkaç gün içinde çözüm bulunmazsa büyük olayların çıkacağını söyleyen Yılmaz, "Ya aldığı kamyonları kenara koyarak taşımayı bize yaptıracak ya da fabrikayı kapatacak. Teklifimizi kabul etmezse fabrikasına yürüyeceğiz" dedi.

Fabrika sahibi Sönmez Tezcan
Yüzde 20 fazla para vererek nakliye işimizi onlara yaptırdık. Ama şimdi yüzde 100 fazla para istiyorlar. Ben de kendime kamyon aldım.

Kamyoncu lider Temel Yılmaz
Ona güvenip kamyon yeniledik, bankadan kredi aldık. Ya kamyonunu kenara koyup malı bize taşıtır ya da fabrikasını kapatır.

Öge DEMİRKAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır