kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
'Cenajans'a ödemelerde usulsüzlük yok'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Cenajans Grey'e bakanlık ve kurumların yaptığı ödemelerde usulsüzlük bulunmadığını açıkladı.

Ödemeler konusunda şirket hakkında başlatılan bir soruşturma olmadığına da dikkat çeken Bahçeli, çeşitli zamanlarda Başbakanlık Tanıtma Fonu ve 4 ayrı bakanlığın tanıtım karşılığı olarak, Cenajans Grey Reklamcılık şirketine ödeme yaptığını açıkladı. Maliye Bakanlığı'da dün konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise şu görüşlere yer verildi: "Bazı basın bültenlerinde, FP Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya'nın, tanıtım karşılığı Cenajans Grey Reklamcılık şirketine yapılan ödemelere ilişkin sorusuna verilen cevapta, konuya ilişkin olarak, "Maliye Bakanlığı'ndan bir cevap alınamadığı hususuna yer verilmiştir. Cenajans Grey Reklamcılık şirketine bakanlığımızca herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Kaldı ki, bakanlığımızın görev alanı itibariyle böyle bir ödemenin söz konusu olması da mümkün değildir"

Bahçeli'nin verdiği bilgiye göre şirkete 1994-1995 yıllarında gerçekleştirilen özelleştirme kampanyaları için 25.6 milyar lira ödendi. Ayrıca şirket, PKK'nın Türk turizmini baltalamaya yönelik kampanyasını bertaraf etmek, boğazlardan petrol taşımacılığının tehlikelerine dikkat çekilmesini sağlamak ve Yunanistan'ın Batı Trakya'daki soydaşlara yaptığı muamelenin dünya kamuoyunun dikkatine getirilmesi için hazırlanan kampanyalara imza attı.

Cenajans, 1998 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen uluslararası toplantılar için 5.6 milyar lira hizmet bedeli aldı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır