kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Berlin'de Aziz Nesin krizi
BERLİN'DE 1996 yılında eğitime başlayan Türk-Alman "Europaschule" (Avrupa Okulu'nun), ismi geçtiğimiz ekim ayında "Aziz Nesin" olarak değiştirilince kıyamet koptu.

Okulun Türk öğrencilerden büyük ilgi görmesi üzerine Alman yetkililer, jest olsun diye bir Türk büyüğünün adını okula vermek istediler. Yapılan oylamada Aziz Nesin'in adı,diğer adaylar olan Halide Edip Adıvar ve Mehmet Akif Ersoy'u geride bırakarak seçildi.

DİNCİLER BASKI YAPIYOR
Tartışmalar da bu seçimden sonra başladı. Berlin'de yaşayan aşırı dinci kesim, "Aziz Nesin" ismine büyük tepki gösterirken, okulun adının bir an önce değişmesi için baskı yapmaya başladı. Berlin'de günlük olarak basılan "Türkiye" gazetesi ise, olayı manşetten verdiği "Niye Aziz Nesin?" sorusuyla duyurarak tepkisini dile getirdi. Veliler ve okul derneği ise dinci kesimin tehditlerinden bunaldı. Veliler, "Aziz Nesin ismi değişmezse, çocuklarımızı alırız" deyip, okul yönetimine e rest çektiler. 24 Şubat'ta okulda düzenlenecek ve Aziz Nesin'in oğlununda katılacağı tören ile havanın biraz olsun yumuşaması bekleniyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır