kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Kid A', 'Kid B' ve diğerleri...
Aylarca bekleyip durduğumuz ve çıktığında da hüsran mı, iyi bir şey mi, fazla mı iyi; bir türlü karar veremediğimiz "Kid A" albümleriyle Yılın Albümü dalında Grammy'ye aday gösterilen Radiohead, haziranda yeni bir albüm daha çıkarıyor!

Albümün şimdilik bir tek ismi belli: "Amnesiac". Grubun lideri Thom Yorke, geçenlerde yaptığı açıklamada, "N'oluyor? 'Kid A'den arta kalanları piyasaya mı süreceksiniz?" gibisinden sorulara şu yanıtı verdi: "Hayır. Gerçek yeni albümümüz bu olacak." Yeni albümde yer alması kesinleşen parçalar "Po Pad", "Living in a Glass House" ve "Pyramid Song". Şarkıların sound'u için bakınız Yorke ne diyor: "Kid A'i alevleri uzaktan seyretmek diye yorumlarsak, 'Amnesiac' için ateşin ortasında durmak diyebiliriz..." Amnezi, bildiğiniz gibi bir nevi bunama, unutma hâli. Thom Yorke 2000'de bir albüm yaptıklarını unutmuş olabilir mi? 15 Şubat Perşembe 23.00 sularında Kanal E'de yayınlanacak Radiohead konserini izlersek, belki 'Amnezi'nin sırrını da çözeriz.

Babil'i İngiliz bastı
DJ Howie B'nin stüdyosunda yeni albümlerini kaydeden Fuzz Against Junk, bu akşam 23.00'te Babylon'da olacak. Grup funk, caz ve 80'lerin disco sound'undan yola çıkarak yaptıkları müzikle dikkat çekiyor; Talking Heads, Red Snapper ve Chemical Brothers'ın 'bileşimini' andırdıkları, "90'ların dans müziğinde eksik olan ruhu ve enerjiyi yakaladıkları" söyleniyor. İngiliz Modern Müzik Günleri'nin bir diğer ayağı ise yine Babylon'da 7 Şubat Çarşamba akşamı: Elektronik müziğin önemli isimlerinden Mixmaster Morris. Tel: 0212 292 73 68.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır