kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ya Lopez'liğin bedeli?
Kıyafetinden filmine, her şeyiyle gündeme gelen, kendisinden en fazla söz ettiren şarkıcı, oyuncu, dansçı; 10 parmakta 10 marifet Jennifer Lopez'in yeni albümü tabii ki iddialı.

O 'sevgimin bedeli yok' diyor, biz kerametini merak ediyoruz

Çıktı çıkıyor derken, son yılların belki de en fazla konuşulan isimlerinden Jennifer Lopez'in Sony Müzik etiketli son albümü 'J.Lo' (Jennifer'ın j'si, Lopez'in lo'su!) nihayet piyasaya verildi. Lopez'in nereden nereye geldiğini düşünürken fondaki sesi, 'Ben senin pahalı hediyelerini değil, seni yanımda istiyorum. Kalbimi kırmış olsan da, sevgimin bedeli yok' diyor... (Love Don't Cost A Thing'den.)

FİLM BAŞINA 1 MİLYON DOLAR
15 şarkıdan oluşan albümde Latin asıllı sanatçının seslendirdiği tek İspanyolca parça 'Si Ya Se Acabo.' Dans müziğine Latin damgasını vurmuş bir kere... Albümdeki parçaların alt yapıları, ritmi titiz bir çalışma olduğunun ipuçlarını veriyor. Lopez, son yıllardaki altın kurala uymuş. Müzisyen piyasasının en iyilerini (Cory Rooney, Rodney Darkchild Jerkins, Rick Wake, Chayanne) bir araya getirince ortaya J.Lo gibi Latin ve R&B'nin kaynaştığı bir albüm çıkmış. Şarkı sözlerinin çoğunda kendi imzası var. 'Benim için sözler çok önemli. Kelimeler beni harekete geçiriyor ama en önemlisi beynimdeki yansımaları. Gözlerimi kapatıyorum ve hikayesini anlattığım o insanı düşünüyorum. İşte müziğin benim için böyle bir önemi var.' Albüm kapağında herkese teşekkürlerini sunarken hayranlarını da unutmamış: 'Beni desteklediğiniz için teşekkür ederim, ne yapıyorsam sizin için yapıyorum.' (İnsanın 'yapma ya' diyesi geliyor değil mi?)

Jennifer Lopez'in başarısı tesadüfi değil. Porto Ricolu bilgisayar uzmanı baba ve ana okulu öğretmeni bir annenin kızı olarak Bronx'da dünyaya gelen Lopez ünlü olmayı belli ki çok önceden kafasına koymuş. Dans dersleri, dans kulüpleri ve odisyonlar arasında koşuştururken hep ünlü olmakla ilgili düşler görmüş, sonunda da onları gerçeğe dönüştürmüş. Başarısının sırrını, 'Bu işte başarılı olacaksanız öyle bir kişiliğe sahip olacaksınız ki ya bu işi yapacak ya da yok olup gideceksiniz' cümlesiyle özetliyor.

Önce Broadway müzikallerinde önemli roller kapan, ardından tv dizilerinde görünmeyi başaran Lopez, sinemaya da el attı. Şimdilerde en pahalı Latin aktris olarak anılan Jennifer Lopez'in film başına 1 milyon dolar aldığı söyleniyor. Mart ayında yeni filmi 'Enough'ın çekimlerine başlayacak. Bir yandan da Avrupa turnesine çıkacak. 2001 herhalde Grammy adayları arasına, Let's Get Loud'la En İyi Dans Şarkısı dalında giren Lopez'in yılı olacak.

YEŞİM NUR

yesimn@sabah.com.tr


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır