kapat

03.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Takıcıya gitme vakti
Her yerde olduğu gibi takıcılarda da indirim var. Takı bu; mevsimi yok. Ama modası tabii ki var...

Dünya üzerinde takılarıyla en ünlü ülke Hindistan. Hint insanının taktığı takı, yaşamı nasıl algıladığını, inançlarını, toplumdaki rolünü ve konumunu tanımlar. Nasıl mı? Mesela Hintli kadınların alnının orta yerinde mutlaka bir "bindi" vardır. Hindu inançlarına göre, alnın orta kısmı, ruhun insan vücudundaki yeri ya da üçüncü gözün bulunduğu yer olarak kabul edilir.

Bizde bu tip inanışlar yok. Geleneksel takıların haricinde Ğki onlar şimdi müzelik oldu- çoğunluk için takı demek, altın demek. Bir arkadaşım anlatmıştı; uçakta rastladığı bir kadının kolu, bileğinden dirseğine kadar altın bilezikle doluymuş. Dayanamayıp "Teyze bunları böyle takma; hırlısı var hırsızı var" demiş. Kadın ise diğer kolunu göstererek "Aha bunu boş bırakmışam ya!" yanıtını vermiş. Yani Türk kadınının altınlarından ayrılması biraz zor... Zaman değişti; altın alacak para da kalmadı artık...

Takılar modaya göre şekil değişiyor. Kıyafet çok incikli boncukluysa boncuklu, deriliyse derili takı takıyoruz. Uzun yıllar sonra geri gelen altın trendine ise imitasyon ve kaplama altın takılarla ayak uyduruluyor. Nerede ne olduğuna gelince:

Üç/c: Teşvikiye caddesindeki Üç/c mağazası yıllardır itinayla 925 ayar gümüş takı satıyor. Bu yılın gümüşleri renkli taşlarla süslenmiş. Bazı yüzükleri gümüş üzerine altın yaldızlarla süslemişler. Fiyatlar 1 milyon ile 40 milyon lira arasında değişiyor.

Nine West: Hepimiz onu ayakkabıcı olarak tanıyoruz. Ama Nine West ayakkabılarıyla birlikte Amerika'dan takı da ithal ediyor. Yüzük, küpe, kolye bilezik ve hal hal. Takıların tamamı gümüş kaplama... Şu anda indirim var. Fiyatlar 4 milyon lirayla 15 milyon lira arasında.

Euro Moda: Türkiye genelinde 30'a yakın, İstanbul'da ise dokuz tane mağazası olan Euro Moda ailemizin takıcısı ve tokacısı olmuş durumda... Genellikle büyük alışveriş merkezlerinin içinde şube açan Euro Moda'da takı ve tokanın her cinsi, her çeşidi bulunuyor. Takıların bir bölümü Tayvan'dan ithal ediliyor. Tokalar 25 bin lirayla 11 milyon arasında, takılar ise 250 bin lirayla 120 milyon lira arasında değişiyor.

Derishow: Bu yıl "Moda sadece bir semt adıdır" sloganıyla dikkat çeken Derishow'un takıları da özel. Bu kış Derishow'da üç grup takı var. Altın kaplamalar, boncuklular ve eskitilmiş gibi duranlar... Her üç grup da yılın modasını tamamlıyor. Fiyatlar 22 milyon liradan başlıyor 40 milyon liraya kadar çıkıyor. Ancak çok özel el yapımı bir kolye var, onun fiyatı 90 milyon lira.

Vakko: Yalnızca küpe, kolye ve bilezik satan Vakko'nun takılarının bir bölümü ithal, bir bölümü kendi üretimleri. Bu sezonun takıları deri, güderi ve altın kaplamadan oluşuyor. Fiyatlar 24 milyon 500 bin lira ile 59 milyon 500 bin lira arasında...

Beymen: Beymen S.G. damgalı takılar satıyor. Yani tüm takıları ünlü manken Sinem Güven kendi elleriyle yapıyor. Güven bu yıl yalnızca boncuk takılar üretmiş. Fiyatları 75 milyon lira ile 145 milyon lira arasında değişiyor.

Goldaş: Nişantaşı'nda şahane bir mağaza açan Goldaş'ın altınlarına bakmaya doyum olmuyor. Geniş ürün yelpazesiyle her zevke ve bütçeye hitap eden Goldaş'ın 500'ü aşkın ürün çeşidi var. Altın modasını gerçek altınlarla takip etmek için mutlaka uğrayın. Ayrıca tek taş pırlantalar da var. İlgilenenlere duyurulur! Nişantaşı'ndaki mağazaların tıpkısının aynısından Bursa Zafer Plaza'da ve Ankara Migros Alışveriş Merkezi'nin içinde de bulunuyor.

SİBEL ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır