kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Cipleri kim verdi?
Bakan Ünlü, TV'de "Bu cipleri kim verdi?" diye sordu. Federasyon Başkan Vekili Aksu "Bilmem" dedi. 800 milyarlık cipleri kimin dağıttığı yeni bir tartışma başlattı

BELGE GİBİ DİYALOG
FİKRET ÜNLÜ: Siz önce Milli Takım futbolcularına dağıtılan ciplerin hesabını verin

ATA AKSU: Bizim verdiğimiz prime niye karışıyorsunuz sayın Bakan?

F.ÜNLÜ: Karışmıyorum sadece 16 cipin kaynağını soruyorum.

ATA AKSU: Federasyonun verilmeyecek hesabı yok... Bizim tarafımızdan bir cip dağıtılmadı. Ben bilmiyorum

F.ÜNLÜ: Teşekkür ederim, ben cevabımı aldım

Nasıl bilmezsiniz?
Federasyon Başkan Vekili Ata Aksu'nun, Milli Takım'a dağıtılan 16 Mercedes ML 300 marka ciple ilgili itirafı kafaları karıştırdı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile bir TV programına çıkan Aksu, cipleri kimin dağıttığını bilmediğini açıkladı. Federasyon'un bahçesinde törenle dağıtılan ve değeri 800 milyarı bulan ciplerin kaynağını, federasyonun 2 numaralı adamı Aksu'nun bilmemesine imkan yok. İşte bu tavır, aylarca kamuoyuna meşgul eden cip krizinde 2. perdeyi açıyor

Bu işte bit yeniği var
Aksu'nun, devletin bakanının önünde ciplerin federasyon tarafından verilmediğini söylemesi, "Bu işin içinde bit yeniği olduğunu" ortaya koyuyor. SABAH Spor soruyor: Bu cipleri Haluk Ulusoy futbolculara söz vermedi mi? Bu sözün yerine gelmesi için, federasyon kaynaklarının dışında, kimden geldiği belli olmayan (kaynağı belli olmayan para, kara para sayılır) bir parayı kim verdi? Niye verdi? Bunun Beyaz Enerji Skandalı'ndan farkı var mı? Bu, rüşvet sayılmaz mı? Parayı veren işadamı, devlete ne kadar vergi ödedi?

3 otorite 3 görüş

Bize özgü skandal
CAN BARTU

Belki Mercedes firması hediye etmiştir, çünkü Milli Takım'ın sponsoru. Biri cebinden vermiş de olabilir. Federasyon bütçesinden çıktı mı, çıkmadı mı, bunu öğrenmenin basit bir yolu var; defterlerini incelersin olur biter. Federasyon cip sözü verdi, ama cipleri kimin verdiğini açıklamıyor, bunda ayıp olan bir şey mi var? Böyle bir skandal ancak Türkiye'de olur.

Aksu yalan söylüyor
HINCAL ULUÇ

Ata Aksu utanmadan, canlı yayında, milyonlarca kişinin önünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanına yalan söylüyor. Dağıtılan bu ciplerin "Beyaz Enerji Operasyonu"nda dağıtılan dolarlardan ne farkı var? Aksu, cipleri kimin, niye verdiğini biliyor. "Bilmiyorum" beyanı, çok şey bildiğinin ve bildiklerinin suç olduğunun itirafıdır. Ve bu, federasyonu görevden almak için yeterlidir.

Açıkça söyleyin
ERMAN TOROĞLU

Haluk Ulusoy büyük sihirbaz. 50 milyarlık 16 cipi şapkasından çıkarttı. Federasyon "Ben vermedim" diyor. Eğer Haluk vermişse, bunların kayıtları nerede? Yoksa verenin ismi gizli olan cipler bu adsız kahramana federasyon tarafından reklam imkanları sağlanarak mı sübvanse ediliyor? Dedikodular Mehmet Cansun-Ulusoy ikilisine kayıyor. Çıkın söyleyin ki, doğrunun ne olduğunu anlayalım.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır