kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Diyarbakır'da olağanüstü hâl
Futbolcular kavga ediyor; hocaların biri gidiyor, öteki geliyor. Peki ya Emniyet'i arkasına alan futbolcu kim?

Yükselme Grubu'nda şampiyonluk mücadelesi veren Diyarbakır'da tuhaf işler oluyor. Geçen hafta Kombassan'a 5-3 yenildikleri maçta Hasan ile Kemalettin'in saha ortasında kavga etmesiyle başlayan gerginlik, Emniyet Müdürü Gaffar Okan'ın 300 milyar karşılığı teknik direktör Erdoğan Arıca ile anlaşmasına kadar vardı. Ancak anlaşmanın ertesi günü, kulüp resmi açıklama yapıp "Bu olaylar bizim dışımızdadır. Biz teknik direktörümüz Bahri Kaya'dan memnunuz. Arıca ile ilgilenmiyoruz" dedi. Bunda; 15 futbolcunun "Bahri Kaya giderse, biz de gideriz" demesinin rol oynadığı bile ileri sürüldü.

Kovulan hoca ne diyor?
Diyarbakır, 2. hafta Elazığ'ı 4-1 yendi. Tam sular duruldu derken, maç gecesi toplanan yönetim, Bahri Kaya'ya sabaha karşı 02.30'da görevine son verdiğini tebliğ edip, Güvenç Kurtar'la anlaştı. Bir nevi "Tebrikler, kovuldunuz" olayı yaşandı. SABAH, Diyarbakır olayını 2 ayrı açıdan inceledi. Bahri Kaya cephesi konuşmak istemedi, ancak sızan bilgilere göre "Emniyet Müdürü Gaffar Okan, takımla çok ilgileniyor, müthiş destek sağlıyor, bazen de çizgisini aşacak tutumlar sergiliyordu. Örneğin, kamp akşamları bazı futbolcuları (başta Hasan) kamptan çıkarıyor, sohbet ediyordu. Hasan da ondan aldığı güçle Kombassan maçında kaptan Kemalettin'e kafa tuttu ve Bahri Kaya tarafından o maçın devre arasında kenara alınıp, kadrodışı bırakıldı. Ama Hasan olayı, Kaya'nın da sonu oldu."

Konya ile hesap vardı
Bölgede çok sevilen ve sayılan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan ise olayı şöyle yorumladı: "Diyarbakır için 1. Lig'e yükselmek çok önemli. Kombassan Konya maçı da, geçen sezon Konyalılar bize "PKK" diye bağırdıkları için ayrı anlam taşıyordu. O maçta 5 gol yemek, artı Hasan ile Kemalettin'in kavgası, "Bahri Kaya bu takıma yetmiyor" izlenimi yarattı. Burada hata yapıp, Erdoğan Arıca ile çok acele görüştüm. Ama parada anlaşamadık. 4-1'lik son maçtan sonra da Güvenç Kurtar'ı Diyarbakır'ın başına getirdik. Olayda suçu üstüme yıkmaya çalışmak çok yanlış. Bu tamamen teknik bir tercih" dedi.

FEHMİ ÖZGÜLER


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır